ČUDESNA DJEVOJKA

Video | Riječka maturantica Nika svojim inovacijama osvaja svijet: Njezin najnoviji izum je – pametni ormar!

Posljednje zlato Nika je osvojila za ovaj izum. Njime se ispituje kako se neki uređaj ponaša pri različitim naponima. Pogledajte videoprilog!

Čudesna djevojka koja radi čuda. Jedno od njih je i ormar na kojem različite boje pokazuju što se nalazi u ladicama, izvještava Ida Balen za RTL.hr.

“Kada imamo puno uređaja želimo ih staviti u tu jednu kutiju, a kada ih stavimo u jednu kutiju, ne znamo koliko ih ima, kada im ističe rok i taj ormar brine o svim tim podacima, pokazuje što imamo što nemamo”, objašnjava riječka maturantica Nika Bošnjak.

Sve funkcionira preko aplikacije

Posljednje zlato Nika je osvojila za ovaj izum. Njime se ispituje kako se neki uređaj ponaša pri različitim naponima.

U Srednjoj školi za elektrotehniku i računalstvo znaju koliko je Nika posebna, sve se radi uz podršku ravnatelja.

“Stvarno je ovo fascinantno, jednostavno čovjek pomisli odakle više te ideje izviru. To je jednostavno talent. Ja mogu reći da je njezina mentorica, profesorica Ružica Kamenjašević, uložila puno truda”, kaže ravnatelj Mladen Stojić.

Još kao osnovnoškolka izumila je pametni kokošinjac, koji sam otvara vrata kokošima, regulira temperaturu i prepoznaje ima li dovoljno hrane i vode. U osmom je razredu izumila i vrtuljak koji prikazuje sliku u brzini vrtnje.

Više o maturantici Niki pogledaje u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari