"NEMA OPUŠTANJA"

Riječka policija najavila pojačani nadzor javnih površina i plaža tijekom vikenda!

Ilustracija - fotografija ne prikazuje osobe opisane u tekstu. Foto: Riportal

“Svim građanima koji će poštovati propisane mjere i unatoč lijepom vremenu ostati u svojim domovima čestitamo i zahvaljujemo na ispravnom izboru”, poručuju iz Polivijske uprave primorsko-goranske

“Pred nama je još jedan vikend s toplim proljetnim vremenom pa apeliramo na građane da ne zaborave odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesene u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom”, poručuju iz policije.

Uz ograničenja koja se odnose na javna okupljanja, posebno ističu važnost pridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Navedena Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove, plaže i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Kako bi smanjili mogućnost da se na spomenutim prostorima istovremeno nalazi više osoba, pozivaju građane da se na istima ne zadržavaju te da prilikom kretanja poštuju preporučenu fizičku udaljenost i pridržavaju se svih propisanih mjera zaštite. Osobito je potrebno tih mjera zaštite se pridržavati prilikom odlaska u trgovinu ili na tržnicu.

Kao i prethodnih dana, policijski službenici će na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske nadzirati provođenje ove, ali i svih drugih odluka, prvenstveno da bi upozorili i uputili građane da se odgovorno ponašaju i poštuju propisane mjere.

Radi zaštite sudionika u prometu policijski službenici će k tome pojačano nadzirati promet na cestama.

“Svim građanima koji će poštovati propisane mjere i unatoč lijepom vremenu ostati u svojim domovima čestitamo i zahvaljujemo na ispravnom izboru jer će svojim odgovornim ponašanjem biti uzor svim ostalima. Pritom će zasigurno sačuvati svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih, ali i svih onih koji u isto vrijeme djeluju u otežanim uvjetima radi njihove dobrobiti: zdravstveni djelatnici, policijski službenici, djelatnici civilne zaštite, volonteri…”, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari