RIJEČKE LJETNE NOĆI: Večeras u Torpedu prije opere „Carmen“ i ulomci iz predstava nove sezone u „Zajcu“

Ulaz je slobodan, a u Torpedo vas vozi poseban autobus Autotroleja koji polazi sa stanice kod HNK Ivana pl. Zajca u 20:30h, a povratak slijedi nakon završetka u 22:00h – ako ostajete na Bizetovoj Carmen, koja počinje u 22h, povratak je u 23:45h.

Najava sezone na Riječkim ljetnim noćima +, „Torpediranje Torpeda“ bit će upriličena u subotu 16. srpnja u 21 sat u Torpedu.

V.d. intendanta Marin Blažević i v.d. ravnatelji Hrvatske drame Jelena Kovačić, Opere Marin Blažević, Talijanske drame Giuseppe Nicodemo i Baleta Balázs Baranyai predstavit će sezonu 2016/2017, ne samo govoreći o planovima i programu već će se moći i vidjeti ulomci iz premijernih predstava čije su pripreme već počele.

Ulomci iz premijernih predstava

Publika koja će prva čuti i vidjeti što se sprema u novoj sezoni HNK Ivana pl. Zajca gledat će dio iz predstave Majstor i Margarita Mihaila Bulgakova za koju je adaptaciju romana i dramaturgiju napravio mladi, nagrađivani Dino Pešut, a režiju potpisuje Selma Spahić; zatim dio iz Massenetove opere Werther koju režira Fabrizio Melano, a potom ulomak iz Straussove operete Šišmiš. Sljedi dio koreografije Tragovi u crvenom Ksenije Krutove Duran i Marte Rak te iz komedije ulomak iz popularne Goldonijeve La Locandiera/Gostioničarke Mirandoline u režiji Paola Magellija.

Ulaz je slobodan, a u Torpedo vas vozi poseban autobus Autotroleja koji polazi sa stanice kod HNK Ivana pl. Zajca u 20:30h, a povratak slijedi nakon završetka u 22:00h, a ako ostajete na Bizetovoj Carmen, koja počinje u 22h, povratak je u 23:45h.

Carmen adaptirana za komornu scenu

Carmen Georgesa Bizeta na programu je Riječkih ljetnih noći plus 16. srpnja 2016. u 22 sata u Torpedu.

U operi adaptiranoj za komornu scenu čiju glazbenu režiju potpisuje Filip Fak, koreorežiju Selma Banich, a dramaturgiju Marin Blažević, solisti su Ivana Srbljan kao Carmen, Anamarija Knego kao Micaëla, Aljaž Farasin kao Don José te Dario Bercich kao Escamillo.

Četvero sjajnih mladih solista i komorni orkestar izvodi operu ogoljenu od raskoši scenografije i kostima, a bogatu dramatičnošću intimnih situacija, emocija i strasti.

Scenu i svjetlo potpisuje Alan Vukelić, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, a koreografska suradnica Mila Čuljak.

Nova je to prilika za vidjeti i doživjeti po izboru publike „brončanu“ odnosno treću po redu najbolju predstavu sezone HNK Ivana pl. Zajca te sjajan posao svođenja Bizetove opere na najnužnije, kako je napisao Branimir Pofuk u Večernjem listu.

Istodobno iznimna je prigoda (još jednom) čuti četvero sjajnih mladih solista u novom prostoru, od kojih ćemo dvoje već ljedeće sezone gledati i slušati u glavnim ulogama Massenetova „Werthera“: Aljaža Farasina u naslovnoj ulozi, a Ivanu Srbljan kao Charlotte.

Polazak autobusa koji vas vozi na predstavu je sa stanice kod HNK Ivana pl. Zajca u 21:30h, a povratak slijedi nakon opere u 23:45h na okretištu linije 8 (Torpedo).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views