DONOSI I VELIKE UŠTEDE

Galerija | Riječke tvrtke u misiji kreiranja Eko-broda, u Rijeci predstavljena ekološki prihvatljiva putnička plovila

Četiri riječke renomirane tvrtke u području pomorstva i tehnologije MEP d.o.o., Sarda d.o.o., Conmare d.o.o. i Zorović d.o.o. okupile su se u provedbi zajedničkog projekta EKO BROD koji potiče prelazak na ekološki prihvatljiva putnička plovila. 

Projekt EKO BROD sastoji se od inovativnog paketa komplementarnih proizvoda i usluga koje uključuju projektiranje i instalaciju brodskih sustava, aplikaciju za praćenje potrošnje i edukaciju pomoraca na jedinstveno osmišljenom brodskom simulatoru

Tvrtke su se okupile u jeku pandemije, 2020. godine, s ciljem uspostavljanja dugoročnog dobavljačkog lanca vrijednosti i zadovoljavanjem potreba tržišta za prelaskom na ekološki prihvatljiva plovila, a svaka osigurava svoje stručno znanje. 

MEP d.o.o. je kao nositelj projekta zadužen za projektiranje i izvođenje sustava za kritično napajanje i besprekidne sustave napajanja u pomorstvu, Sarda d.o.o. je projektni partner za razvoj aplikacija za pomorski prijevoz, Conmare d.o.o.  će osigurati projektiranje brodskih sustava, a Zorović d.o.o.  će održavati edukacije pomoraca kroz svoj jedinstveni edukativni program za pomorce na tržištu. Danas na projektu rade 24 osobe, a u budućnosti se taj broj planira povećati.

Projekt Eko brod će omogućiti postizanje značajnih ušteda i veće ekonomičnosti operiranja plovilom, zadovoljavanje najnovijih standarda zaštite okoliša, produljenje radnog vijeka plovila kod prenamijenjenih plovila i visoku razinu stručnosti pomoraca u operiranju ekološki prihvatljivim plovilima.

Posebnu korist Eko brod nosi za integratore kojima će omogućiti veću dodanu vrijednost i tržišnu zastupljenost vlastitih proizvoda i usluga, a prvi od njih je brodogradilište Tehnomont Pula gdje je izrađena prva verzija hibridnog pogona. 

Provedba projekta sufinancira se putem poziva na dostavu projektnih prijedloga: INTEGRATOR, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, program OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 7.102.258,37 HRK, od čega su bespovratna sredstva 3.454.527,56 HRK.Više od projektu saznajte na www.ekobrod.eu web stranici putem koje možete kontaktirati EKO BROD i uključiti se u projekt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari