Riječki 3. maj ugovorio gradnju još jednog luksuznog polarnog kruzera za grupaciju Scenic

Predstavnici tvrtke MKM Yachts, podružnice australske grupacije Scenic, i 3. maja Rijeka 1905, tvrtke-kćeri Brodogradilišta 3. maj potpisali su jučer ugovor o gradnji trupa i djelomično opremanje još jednog polarnog kruzera, luksuzne megajahte Scenic Eclipse

Nastavak je to suradnje riječkog brodogradilišta i grupacije Scenic.

Ugovor su potpisali predsjednica Uprave 3. maja 1905 Vjera Marić, direktor MKM Yachtsa Saša Čokljat i vlasnik Scenica Glen Moroney. Ovom, kako je istaknuto povijesnom ugovoru ne samo zbog složenosti i vrijednosti posla već i činjenice da je to prvi ugovor novoosnovane tvrtke kćeri 3. maja, prisustvovao je zamjenik župana Vojko Braut, riječki gradonačelnik Marko Filipović te premijer Andrej Plenković sa suradnicima.

Luksuzni polarni kruzer zajedno će graditi tvrtka MKM Yachts i 3. maj kao podugovaratelj, koji će graditi trup broda i djelomično opremiti brod.

Tvrtka 3. maj Rijeka 1905. osnovana je zbog nastavka brodograđevne djelatnosti, a prema planu restrukturiranja 3. maja, djelatnost će se bez financijskih opterećenja iz prethodnih razdoblja obavljati u novoj tvrtki, koja je dokapitalizirana operativnom imovinom.

Brodogradilište 3. maj će dovršiti ranije ugovorene poslove, dok će nove poslove ugovarati tvrtka-kćer, a s ugovaranjem novih poslova u novu tvrtku će se prebacivati i radnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari