RIJEČKI BOR ULJEPŠAN: Prodano svih 300 kuglica humanitarne akcije Rijeka dobrih želja

Foto: Pero Lovrović

Svih 300 prigodnih kuglica za blagdansko kićenje bora na Korzu u sklopu humanitarne akcije Rijeka dobrih želja prodano je u jednom danu

Kuglice su se prodavale po cijeni 20 kuna, a sav prikupljeni prihod namijenjen je izgradnji senzornog parka u Centru za autizam Rijeka. Akcija koju su pokrenule i organizirale studentice Karla Pavlović i Lea Radošević, u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, nastavlja se akcijom Lampioni dobrih želja, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

U sklopu ove akcije građani su donacijom od 20 kuna zauzvrat dobivali kuglicu u koju su upisivali svoju poruku i potom njome ukrasili bor postavljen na Korzu.

U kućici postavljenoj na Korzu ispred bivše zgrade Pošte prikupljaju se donacije i izrađuju vlastite božićne kuglice. Po završetku blagdanskog razdoblja, ove će personalizirane kuglice biti podijeljene građanima koji će tako simbolično postati povezani.

Humanitarna akcija Rijeka dobrih želja nastavlja se akcijom Lampioni dobrih želja.

Akcija Lampioni dobrih želja, drugi dio humanitarne akcije Rijeka dobrih želja, predviđena je za petak 16. prosinca. U već navedenoj kućici na Korzu ili na štandu na Molo longu, građani će moći kupiti kupon po cijeni od 20 kuna s kojim će moći preuzeti lampion od 17 sati nadalje. Organizirano puštanje lampiona predviđeno je za 19 sati na Molo longu.

Za ovu je akciju pripremljeno 3000 lampiona. U slučaju lošeg vremena akcija se odgađa za 17. prosinca, odnosno prvi idući dan s lijepim vremenom.

Sav prikupljeni prihod od obje akcije namijenjen je izgradnji senzornog parka u Centru za autizam Rijeka. Humanitarnu akciju Rijeka dobrih želja u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke pokrenule su i organizirale studentice biotehnologije Karla Pavlović i Lea Radošević, kojima se potom priključila i Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) i ostali studenti riječkog Sveučilišta.

Također, građane koji su aktivni na društvenim mrežama poziva se da koristeći hashtag #rijekadobrihželja objave slike svojih kuglica ili lampiona te na taj način prošire priču o ovoj humanitarnoj akciji

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari