RIJEČKI DEČKI 2016 Tko su ovogodišnji modeli kultnog humanitarnog kalendara?

Započela je prodaja humanitarnog kalendara Riječki dečki koji 2016. godine slavi 20 godina postojanja

Sudionici ovog jubilarnog, 20. izdanja kalendara, ujedno su sudionici popularne utrke i Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“ – od osnivača do onih najmlađih, koji tek nižu svoje prve trkačke pobjede i na kojima ostaje budućnost ovog poznatog riječkog brenda. „Homo si teć“ također u 2016. godini slavi svoj 20. rođendan pa je povezati ove dvije riječke priče bilo prirodno i razumljivo.

Možemo slobodno reći kultni riječki kalendar možete nabaviti na Korzu, u kućici kraj Pošte, gdje je jučer početku prodaje nazočio i gradonačelnik Vojko Obersnel.

 

DSC_0306

Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“ održava se bez prekida od 1998. godine, pokrenut na inicijativu Novog Lista, Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza, te je zasigurno najpoznatiji ulični sportski događaj u Hrvatskoj . U kalendaru su tako predstavljene sve generacije popularne riječke utrke, osnivači Orlando Rivetti, Josip Buršić i Luciano Sušanj, zatim Samir Barać, Damir Šegota, Aramis Naglić, Carlo Paris, Valerij Jurešić, Vanja Seršić, Predrag lekić, Rajko Šarčević, Sead Mahmutović, Vlatko Kajapi, Marin Miočić Stošić, Radovan Šoljaga i kao najmlađi sudionik, osmogodišnji Roman Lučić.

Za fotografije je u ovogodišnjem kalendaru zaslužan također jedan pasionirani trkač, ali na prvom mjestu fotograf, Sergej Dreschler koji je rekao da je ovaj kalendar zapravo njegova velika sreća jer je spojio dvije njemu vrlo drage stvari, trčanje i fotografiju.

Kalendari će kao i svake godine za prodaju biti dostupni tijekom cijelog prosinca i to na prodajnim mjestima iNovina: u Tower Centeru (IV.kat), ZTC-u, na Jelačićevom trgu, na Korzu kraj Filodrammatice, u ulici matije Gupca (kraj gradske knjižnice) i ispred Robne kuće RI.

 

[highlight]

Cijena kalendara je 45 kuna, a sva prikupljena sredstva biti će donirana Domu za djecu i mlade Kraljevica – Oštro.

 

[/highlight]

Prvi kalendar „Riječki dečki“ izdan je 1996. godine

Prvi kalendar „Riječki dečki“ izdan je 1996. godine. Od tada pa do danas u kalendaru je sudjelovalo preko 500 sudionika – riječkih dečki, koji su za potrebe ovog humanitarnog projekta ustupili svoje vrijeme, lik i djelo. Iz godine u godinu kalendar je ugostio „dečke“ različitih karaktera, dobi i zanimanja. U njemu su tako svoje mjesto pronašli: dečki iz susjedstva, brucoši, sportaši, branitelji, doktori znanosti, dečki iz medija i marketinga, kulturnjaci, ragbijaši, dečki koji znaju dobro kuhati (a nisu kuhari), dečki sa zagrebačkom adresom, dečki i njihovi kućni ljubimci, dečki vezani uz more, veslači, riječki glazbenici te lučki radnici.

Kalendar je poznat po svojim umjetničkim art crno bijelim fotografijama s tijekom godina poznati fotografi, poput Mare Bratoš, Damira Fabjanića, Damira Škomrlja, Petra Fabijana, Rina Gropuzza, Stephana Lupina, zaslužni su za dobre fotografije.

2010. godine priča oko kalendara Riječki dečki dobiva jednu širu dimenziju osnivanjem Humanitarne udruge Riječki dečki koja ima za cilj, putem promotivnih akcija, priredbi, susreta i organiziranih događanja prikupiti novčana i druga sredstva koja bi se usmjerila osobama kojima je to najpotrebnije. Udrugu se osnovali: Libra, marketing&PR agencija, Poliklinika Medico, Rudolf Zambelli, Leonora Surian te Romana Jerković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari