RIJEKA ŠALJE POMOĆ

Riječki Energo, VIK, RSS… šalju pomoć unesrećenima; Prikupili i dodatnih 400 tisuća kuna!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Time Rijeka gradovima Petrinji, Glini i Sisku šalje ukupno 800 tisuća kuna pomoći

Nakon što je Grad Rijeka već osigurao 400 tisuća kuna iz gradskog proračuna za pomoć gradovima koji su najviše pogođeni razornim potresom, gradska komunalna i trgovačka društva su u istu svrhu zajednički osigurala dodatnih 400 tisuća kuna čime Rijeka gradovima Petrinji, Glini i Sisku šalje ukupno 800 tisuća kuna pomoći.

Također, riječki Energo je, u dogovoru sa Stožerom Civilne zaštite Petrinja, u Petrinju poslao veliki agregat za električnu energiju te svoja dva djelatnika koji će spojiti, pokrenuti i nadgledavati rad agregata. Transport agregata osiguralo je Elektroprimorje Rijeka, a tvrtka Elmont ustupila je potrebnu elektroopremu.

KD Vodovod i kanalizacija će, također u dogovoru sa Stožerom Civilne zaštite i Hrvatskim vodama, na područje Petrinje uputiti autocisterne za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Grad Rijeka i gradska komunalna društva stavila su na raspolaganje i pružit će, po potrebi, dodatnu pomoć u ljudstvu, opremi i mehanizaciji za područje stradalo u potresu.

Podsjećamo, na potresom pogođenom području od prvog su dana i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka s tehničkim vozilima i opremom. Pridružili su im se i vatrogasci DVD Sušak te pripadnici JVP s Krka, Raba, Cresa, Jelenja, te vatrogasci s potražnim psima iz JVP Opatija. Iz Rijeke su kao dio državnog tima Civilne zaštite na potresu pogođenom području i 3 pripadnika Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa.

Riječki sportski savez u koordinaciji s Crvenim Križem Rijeka vodi akciju prikupljanja pomoći ugroženim područjima u Centru Zamet od 8.00 – 20.00 sati.

Iznimno danas, 31. prosinca, građani pomoć mogu dostaviti do 17.00 sati, te sutra, 1. siječnja 2021. godine od 13.00 do 20.00 sati.

Popis namirnica i ostalih potrepština koje se prikupljaju, te ostali načini na koje se građani mogu uključiti u pružanje pomoći Petrinji, Glini i Sisku dostupni su na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views