JEDVA SMO DOČEKALI

Galerija | Riječki frizeri ponovno “u akciji”! Riječanke i Riječani danas u redovima za šišanje i brijanje

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska je ušla drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđen i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera

U drugom koraku popuštanja mjera usmjerenih na suzbijanje i sprječavanje širenja zaraze, koje su bile donesene sredinom ožujka, omogućava se rad i djelatnostima u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, poput frizera, kozmetičara, brijača i pedikera.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Frizerski saloni i brijačnice širom Rijeke i okolice otvorili su danas svoja vrata, a Riječanke i Riječani jedva su to dočekali!

Za mjesto u salonu tjednima unaprijed stvarale su se liste čekanja, jer se po “novom normalnom” šišanje, brijanje, frizura…moraju odvijati prema uputama Hrvatakog zavoda za javno zdravstvo.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) uoči druge faze relaksacije donio je preporuke usmjerene na sprječavanje i suzbijanje epidemije kojima se detaljno uređuje rad frizerskih i kozmetičkih salona, brijačnica, kao i salona koji se bave tetoviranjem, manikurom i pedikurom.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U preporukama za organizaciju rada frizerskih salona i brijačnica preporučuje se isticanje vidljivih obavijesti za sve djelatnike i klijente, postavljanje dozatora s dezinficijensima i raspoređivanje sjedećih mjesta u čekaonicama tako da zadovoljavaju mjere fizičke udaljenosti za klijente koji ne mogu čekati izvan prostora salona, dok ostali svoj red čekaju vani.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučuje im se i postavljanje zaštitne pregrade u dijelovima salona gdje se plaćaju usluge te je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metra između svih osoba koje se nalaze uz prostoru, izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluge.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izvijestio je da su u uslužne djelatnosti s bliskim kontaktom, koje se sutra otvaraju, uključili i salone za masažu i usluge fizioterapije izvan bolnica, za koje je zabrana rada trebala vrijediti još tjedan dana.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U trećoj fazi popuštanja mjera, koja bi trebala krenuti od 11. svibnja, omogućava se okupljanje do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti te rad trgovačkih centara, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari