ŠTRAJK KOMUNALACA

Video |Riječki gradonačelnik Marko Filipović: ‘Ovo se nije dogodilo u povijesti, ovo je ilegalna obustava rada’

Idi na originalni članak

U Rijeci zasad nema učinkovitog rješenja jer su radnici Čistoće i za sutra najavili obustavu rada. Radnici su odbili današnji sastanak jer, kako kažu, jasni su u svojim zahtjevima i nema popuštanja. Riječki gradonačelnik Filipović tvrdi da traženo povećanje plaća nije moguće, no drugog rješenja nema

Oglas

Stanje u Rijeci se pogoršava. Radnici komunalca traže bolje uvjete rada i veće plaće, no ne mogu naći zajednički jezik s onima iznad njih.

Reporterka RTL-a Maja Brkljača razgovartala je s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem koji i dalje tvrdi da ne može ispuniti njihove zahtjeve.

Imate li rješenje za ovu situaciju?

“Rješenje za ovu situaciju je u razgovorima i pregovorima s radnicima čistoće i predstavnicima sindikata. Ovo se nije desilo u povijesti. Da obustava rada bude samoinicijativna. Ovo je obustava rada koja nije legalna. Ja sam ponudio povećanje koje smatram da je optimalno u ovom trenutku”, kazao je gradonačelnik Filipović.

To su odbili. Traže 30 posto? Možete li dati taj novac?

“Taj novac je u ovom trenutku nemoguće osigurati iz poslovanja Čistoće i za to je prethodno donijet niz odluka. Nemoguće je u ovom trenutku izaći s tolikim iznosom povećanja materijalnih prava. Potrudili smo se tijekom protekle godine povećati prava onih koji operativno rade u Čistoći. Povećali smo i neoporezivi dio i plaće. Operativnim radnicima povećana je plaća za 15 posto za rujan, a drugima za 7 posto”.

Oni kažu da to nije dovoljno. Na ulice ne idu dok ne dobe 30 posto. Kako će onda izgledati Rijeka?

“Ako ne prihvate ono što nudimo, uprava Društva i vlasnici bit će primorano poduzeti sve zakonite mjere. Sutra bismo trebali imati sastanak s predstavnicima radnika, sindikatima i upravom i nadamo se rješenju. Ako nećemo naći rješenje, morat ćemo poduzeti neke mjere”, piše RTL Danas.hr.

Exit mobile version