RIJEČKI HNS O „ENERGU“: Nešto nižim iznosima računa ublažene su posljedice, no nije riješen uzrok problema!

Idi na originalni članak

„Uzrok problema je loša poslovna politika koju godinama provodi uprava KD Energa“, poručuju iz HNS-a Rijeka koji već godinama upozorava na taj problem

Oglas

Iz riječkog HNS-a oglasili su se danas priopćenjem na temu smanjenja cijena toplinske energije KD Energo. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

„U potpunosti podržavamo odluku KD Energa o smanjenju cijena toplinske energije u Rijeci. Međutim želimo naglasiti da je ovom odlukom vjerojatno uklonjena samo posljedica, a to su enormno visoki računi korisnika toplinske energije u sustavu KD Energa koji su izazvali opravdani revolt Riječana. No uzrok problema, a to je poslovna politika koju godinama provodi uprava KD Energa, ostala je nepromijenjena. Podsjetit ću da HNS Rijeka već godinama upozorava na lošu politiku uprave KD Energa te je zbog toga i povukla svog predstavnika Nadzornog odbora. Nadamo se da će uprava KD Energa iskoristiti razdoblje jeftinijih energenata i nižih cijena toplinske energije kako bi privukla nove korisnike u svoj sustav i, što je po nama najvažnije, provela temeljitu reviziju vlastite poslovne politike. Poslovna politika Energa mora se temeljiti na privlačenju i vraćanju velikih potrošača toplinske energije u svoj sustav. Jedino u tom slučaju cijene toplinske energije će u Rijeci i dalje padati. U protivnom, završetkom „medenog mjeseca“ jeftinijih energenata posljedice će opet osjetiti Riječani na svojim računima. Na upravi KD Energa je da prepozna i iskoristi ovu priliku.“, stoji u prioćenju koje potpisuje dr.sc. Juraj Bukša, predsjednik HNS podružnice Rijeka.

Exit mobile version