ODLIČNO FINALE PROGRAMA "RIJEKA OUTDOOR"

Riječki ‘hodači’ uživali u fantastičnom vremenu i šetnji najljepšim krajem

Ovogodišnje izdanje programa završeno pohodima planinara i nordijskih hodača

Kraj godine je blizu, a između brojnih aktivnosti u organizaciji TZG Rijeke i partnera je i program “Rijeka Outdoor” koji se pokazao punim pogotkom te je privukao brojne sudionike. Tako je bilo i ovog vikenda kada je danom planinarenja te danom nordijskog hodanja zaokruženo ovogodišnje izdanje popularnog programa.

Planinari su predvođeni PD Kamenjak u subotu premijerno prošli novootvorenom stazom Zeleno – plava Rijeka. Atraktivna trasa koja polazi iz novog Parka lovora, nastavlja kroz poučnu planinarsku stazu Šumu Striborovu prema Vratima Jadrana, te se spušta prema Preluku i plavim morskim putem vraća na polazišnu poziciju privukla je brojne sudionike koji su uživali u odličnom vremenu i sjajnoj stazi.

Podsjetimo, suradnjom Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice grada Rijeke i PD Kamenjak kreirana je nova ruta, staza dužine 10,8 km, koja će zasigurno privući zaljubljenike u prirodu jer okuplja najljepše prizore zelenog i plavog pojasa našega kraja. Staza, osim mediteranske šume, pruža planinarima jedinstveno iskustvo skrivene povijesne baštine.

U nedjelju su se nordijski hodači u velikom broju uključili u sjajan program kojeg Turistička zajednica grada Rijeke organizira suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo i imali jedinstvenu priliku premijerno krenuti predivnom stazom u zaleđu Rijeke i to trasom: Drenova (kod groblja) – Kablari – šumski put – Ronjgi – Drenova. Stazu dužine 9 km hodači su prošli za 3 sata, a hodačima su organizatori darovali božićne kapice te osigurali besplatno korištenje štapova. Predvođeni licenciranim vodičima nordijski su hodači uživali u prekrasnoj prirodi i ponijeli kućama pregršt lijepih dojmova.

Ovim aktivnim vikendom stavljena je točka na sjajnu jesensko – zimsku sezonu programa “Rijeka Outdoor”, programa koji ne samo da je ispunio očekivanja organizatora već ih i dobrano nadmašio. Odaziv sudionika bio je iznad svih očekivanja, a radost druženja u prirodi, brinući o zdravlju je nemjerljiva.

PHOTO: KŠR Gorovo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari