IZGUBLJENI NA OTOKU

Riječki i lošinjski HGSS-ovci na Cresu spašavali izgubljene strane planinare

Pronađeni planinari su bili neozlijeđeni i adekvatno opremljeni, međutim, radi dužeg traganja za pravim putem stvorila se potreba za intervencijom spašavatelja iz HGSS Stanice Rijeka

Pripadnici HGSS Stanice Rijeka sinoć su spasili izgubljene strane planinare u trosatnoj akciji Grmov/Vidovići na otoku Cresu koju opisuju ovako:

“Jučer navečer smo oko 20:40 na dežurni telefon, preko Županijskog centra 112, zaprimili poziv u pomoć. Po zaprimljenim informacijama riječ je bilo o planinarima stranog državljanstva koji su izgubili orijentaciju negdje u okolici Vidovića na otoku Cresu i nisu mogli samostalno pronaći planinarski put.

Na poziv su na teren izašla tri člana HGSS stanice Rijeka, situiranih na Lošinju, s jednim vozilom, pri čemu je tim iz Rijeke radio na preciznijem lociranju izgubljenih planinara.

Nakon što su se planinari precizno locirali, ekipa sa Lošinja je usmjerena u mjesto Grmov, a planinari su zamoljeni da ne mjenjaju svoju lokaciju i čekaju pomoć.

Tročlana ekipa po dolasku u Grmov put prema planinarima nastavila je te nakon je nakon otpirlike 30 minuta pronašla planinare. Pronađeni planinari su bili neozlijeđeni i adekvatno opremljeni, međutim, radi dužeg traganja za pravim putem stvorila se potreba za intervencijom spašavatelja.

Planinari su otpraćeni do mjesta Gromov, te potom vozilom prevezeni u Vidoviće gdje se nalazio njihov automobil, čime je ova akcija završila u 23:30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari