RIJEČKI KARNEVAL ZAPOČINJE 17. SIJEČNJA: Maškare dobivaju novu kraljevsku predstavnicu i ključ Grada

Riječki karneval započinje 17. siječnja, ali tek nekoliko dana kasnije, 20. siječnja, vlast maškara postaje „opipljiva“

Dan je to kada će ključ Grada i službeno biti predan u ruke maškara i dan kada će Karneval dobiti svoju novu kraljevsku predstavnicu.

Mjesto događanja je Dvorana mladosti, a protokol je već poznat – predstavnice karnevalskih grupa će okupljenim karnevalistima morati pokazati cijeli niz kraljevskih kvalifikacija potrebnih za osvajanje „Zlatnog plašta“. To su redom: karnevalski duh, poznavanje običaja te poneka plesno-pjevačka ili slična vještina, a uvijek je bitan, ako ne i presudan, koreografirani nastup s pratećom karnevalskom grupom.

princ i princeza karnevala - Copy

Meštar, tradicionalni „šef“ Riječkog karnevala, ove će godine tako dobiti 22. po redu Kraljicu s kojom će kroz cijelu godinu pohoditi karnevalska događanja u Rijeci i okolici, Hrvatskoj i inozemstvu i predstavljati Riječki karneval.

Program Izbora Kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada kreće u 20 sati i osim nastupa kandidatkinja najavljuje i bogati glazbeni i scenski program te kao i uvijek puno plesa, u čemu uvijek prednjače prateće karnevalske grupe, a često i sama publika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari