Riječki komorni zbor “Val” u subotu u Circolu na koncertu prijateljstva s austrijskim zborom Jedesmal Anders

Riječki komorni zbor Val organizira prijateljski koncert s mješovitim pjevačkim zborom Jedesmal Anders (Uvijek drugačiji) iz Graza, Austrija.

Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci (Circolo) u subotu 2. studenog 2019. godine od 19.00 sati.

Valovci će pod vodstvom maestre Doris Kovačić izvesti nekoliko obrada narodnih i popularnih skladbi, a gostujući zbor iz Graza, kojeg umjetnički vodi Željka Hrastek, predstavit će se raznolikim repertoarom u kojem će se naći obrade jazz, gospel i popularnih skladbi iz raznih krajeva svijeta.

Oba ova zbora po mnogočemu su slična: po broju pjevača, njihovoj dobi, zborskom stažu, repertoaru kojeg izvode pa čak i po terminu održavanja zborskih proba.

Umjetnička voditeljica austrijskog zbora je rođena Zagrepčanka, koja, otkako je otišla prije dvadesetak godina na školovanje u Austriju, ni s jednim svojim zborom nije gostovala u Hrvatskoj te će joj ovo biti prvo gostovanje u domovini od odlaska i zbog toga se posebno raduje pozivu Valovaca.

Posebni gosti koncerta bit će Dječji zbor Kap.

Koncert sufinancira Turistička zajednica Grada Rijeka.

Ulaz je besplatan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari