RIJEČKI KREATIVCI: Korisnici Startup inkubatora predstavili taktilne igre, web platforme i portale, digitalne suvenirnice…

Sedma generacija korisnika Startup inkubatora Rijeka predstavila je svoje poslovne ideje – osam projekata koje su u inkubatoru, uz pomoć mentora, razvijali šest mjeseci

U atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u četvrtak je održan Demo dan 7. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka na kojem su timovi ove generacije predstavili svoje poslovne ideje koje su u Inkubatoru, uz pomoć mentora, razvijali šest mjeseci. Uz zamjenika gradonačelnika Marka Filipovića na Demo danu bili su i pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Andrija Vitezić, direktor RRA „Porin“ Ernest Cukrov i ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Pozdravljajući timove i njihove mentore zamjenik gradonačelnika Marko Filipović istaknuo kako je Startup mjesto gdje ideje postaju stvarnost i poručio i ovoj generaciji korisnika da im predstoji teži dio posla, plasiranje proizvoda na tržište, zaželjevši im da u tome budu uspješni. Uspoređujući riječki Startup sa sličnim u Izraelu zamjenik gradonačelnika kazao je kako je imao priliku vidjeti da izraelski startup nije ni veći ni bolji od riječkoga i da i ondje, kao i u Rijeci, znanje i kreativnost od ideja stvaraju proizvode čiju kvalitetu ocjenjuje jedino tržište.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović

Timovi 7. generacije Startup inkubatora Rijeka na Demo danu predstavili su svoje poslovne ideje i projekte.

Riječ je o osam projekata: tu je taktilna igra pamćenja „Touchery“ koja je namijenjena slijepoj i slabovidnoj djeci.

Predstavljanje projekta Touchery

Potom web platformi „StartPoint“ koja služi kao mjesto susreta kandidata za posao u IT sektoru te projektu Postcard by Manugy koji je osmislio drugačiji način čuvanja razglednica s putovanja.

Projekt Postcard by Manugy

Tu je i web stranica (portal) „Fulfiment“ čiji je cilj stvoriti što veću zajednicu filmskih zaljubljenika s misijom promoviranja filmova i različitosti ukusa, platformi i sustavu distribucije digitalnih informacija kroz mrežna, hardware-ska i software-ska rješenja „Aware“, umjetničkom portalu „Arterija“ koji će objediniti sve umjetnike riječke scene i njihova djela na jednom mjestu, projektu „Mambino – Family friendly cafe“ namjenjenom roditeljima i djeci te projektu „Rock Daily“ koji se sastoji od internacionalnog web portala, mobilne aplikacije i branda prigodnih majica , sve s ciljem promocije kvalitetne rock glazbe na dnevnoj bazi.

Na Demo danu otvorena je i izložba radova 7. generacije Startup inkubatora i projekata nastalih na KEŠ vikendu poduzetništva na temu “Robot factory” te proizvodi Full sChOOL OŠ Trsat, koji su nastali iz projekta potpore Grada Rijeke učeničkim zadrugama, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

U sklopu programa održano je i nekoliko predavanja i predstavljanja projekata zanimljivih za sve startup projekte i poduzetnike početnike. Svoja su iskustva predstaviti Infobip, Erste banka i Step RI koji je prezentirao mogućnosti koje startup timovima pruža projekt CERIecon koji se provodi kroz Program transnacionalne suradnje Srednja Europa 2014.-2020. s ciljem jačanja poduzetničkih kompetencija.

Grad Rijeka najavio je skoru objavu javnog natječaja za dodjelu bespovratnih potpora po mjeri „Sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga.“

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari