Video | Riječki ‘pačići’ su u vodi! Na Kantridi počela obuka djece neplivača, evo kako je protekao prvi dan

Prvi treninzi na bazenima Kantrida počeli su danas. Na program se mogu prijaviti sva djeca od 4 do 12 godina koja ne plivaju ili čije plivačke sposobnosti treba unaprijediti. Više u videoprilogu!

Nakon ljetnih školi plivanja, na Bazenima Kantrida u organizaciji Plivačkog kluba Primorje nastavila se obuka neplivača. Oko 160 djece u dobi od 4 do 12 godina do početka prosinca naučit će plivati,a prvi trening mnogi su jedva dočekali, piše Kanal Ri.

Treneri educirani za rad s najmlađima na zabavan način pomoći će djeci svladati plivačke vještine.

“Nama je u cilju da se oni naravno što prije opuste. Samim time da savladamo neke osnove plutanja, klizanja, održavanja na vodi. Pošto je prvi dan, ne smijemo im se zamjerit sa vodom. Moramo ih ohrabrit da samostalno uđu u bazen. Samim time krećemo od plićeg bazena, dječjeg bazena, koji je njima do trbuha, znači 45 cm”, kaže Ana Ferenčević, koordinatorica plivačke škole.

Djeca će odraditi ukupno 20 sati na bazenu a na kraju programa će imati pokazno natjecanje. Za roditelje su tijekom obuke organizirane edukativne radionice i predavanja na temu sporta.

Obuka neplivača dio je projekta Hrvatska pliva Plivačkog kluba Primorje i za sve polaznike je besplatna, donosi Kanal Ri.

Kako je bilo na prvom treningu pogledajte u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari