DONACIJE ZA MALIŠANE

Riječki policajci prikupili i uručili donacije dječjem vrtiću u Hrvatskoj Kostajnici

Foto: PU primorsko-goranska

Djeci Dječjeg vrtića “Krijesnice” donirana je glazbena linija, dvije plastične kućice i didaktičke igračke za sve uzraste

Jučer, 1. travnja u ime Policijske uprave primorsko-goranske uručena je donacija Dječjem vrtiću „Krijesnica“ iz Hrvatske Kostajnice, nabavljena novčanim sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji organiziranoj povodom uskrsnih blagdana.

Riječ je o drugoj humanitarnoj akciji organiziranoj u ovoj Policijskoj upravi za stradale u katastrofalnom potresu koji se dogodio 29. prosinca prošle godine na području Petrinje, Siska, Gline i drugih mjesta.

Naime, budući da su potresu stradale i brojne ustanove, pa tako i one namijenjene skrbi za najmlađe i najranjivije – za djecu, u želji da se donekle ublaže tegobe najmlađih stanovnika stradalog područja pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja novčanih priloga za navedeni Dječji vrtić, koji je u teškoj materijalnoj situaciji, a kojeg pohađa 64 djece, raspoređene u tri skupine.

Od prikupljenih novčanih sredstava nabavljena je oprema za rad s djecom za kojom su u vrtiću iskazali potrebu, a koju su jučer u ime ove Policijske uprave uručile policijske službenice Nives Kajfeš Grčko iz Odjela prevencije i Lorena Marotti iz Sektora policije. Donaciju, koja se sastoji od glazbene linije, dvije plastične kućice i didaktičke igračke za sve uzraste, proizvedene na području Primorsko-goranske županije uručile su zamjenici ravnateljice, ujedno i odgajateljici Ivanki Krajnjec Rudak te odgajateljicama Gordani Karakaš i Nives Pavišić.

Također, uručile su im i uskrsne čestitke koje su za djecu vrtića „Krijesnica“ iz Hrvatske Kostajnice izradila djeca riječkog Dječjeg vrtićem CPO Zamet – PPO „Krijesnica“.

Svi zajedno razveselili su se dolasku policijskih službenica, a jedan dječak je zaupitao: “Jeste li vi prave policajke?”, kazavši kako i on želi biti policajac kad naraste. Nekoliko djece odmah je veselo započelo s igrom, a drugi su oduševljeno razgledavali didaktičke igračke. Radosno su zahvalili na dolasku i poklonima te zaželjeli svima u Rijeci sretan Uskrs, uz čestitke koje su sami izradili.

Odgajateljice su se prisjetile kako su se djeca uplašila u trenutku potresa, nakon čega su im u vrtić dolazili vatrogasci da ih pouče što činiti u slučaju potresa.

Nakon ugodnog druženja policijske službenice srdačno su se pozdravile s djecom i odgajateljicama, čestitajući Uskrs i zahvalivši na gostoprimstvu i suradnji.

Ova donacija ostvarena je zahvaljujući humanosti i sudjelovanju djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske, na čemu im zahvaljujemo, a zahvaljujemo i djeci i djelatnicima riječkog vrtića „Krijesnice“ na suradnju u izradi uskrsnih čestitki za male „Krijesnice“ iz Hrvatske Kostajnice.

Podsjećamo, u prethodnoj akciji organiziranoj ubrzo nakon potresa, Policijska uprava primorsko-goranska je 22. siječnja na račun Zaklade policijske solidarnosti uplatila donaciju u iznosu od 68.615,00 kuna za pomoć djelatnicima Policijske uprave sisačko-moslavačke čiji su domovi oštećeni ili potpuno uništeni uslijed potresa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari