DIJELI SU I LETKE

Riječki policajci Robert i Denis u akciji: Širom grada upozoravali starije građane na najčešće krađe i prijevare

FOTO: PU primorsko - goranska

Građani starije životne dobi dobili su korisne savjete o prevenciji i samozaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtve navedenih kažnjivih radnji

U četvrtak 27. travnja i petak 28. travnja policijski službenici za prevenciju I. policijske postaje Rijeka, Robert Rožić i Denis Trojanović su na autobusnim ugibalištima gradskih autobusnih linija i na prostoru riječke gradske tržnice dijelili letke osobama starije životne dobi.

Podijeljeno je oko 150 letaka, a navedene osobe su informirane o najčešćim kaznenim djelima kojima su upravo one oštećene (prijevare na kućnom pragu, drske krađe, računalne prijevare i sl.)

Često su osobe starije životne dobi žrtve različitih prijevara na način u najboljoj vjeri pristaju na razgovor s s nepoznatim osobama, puštaju ih u svoj dom i na kraju shvate da su postali žrtva prijevare.

FOTO: PU primorsko – goranska

Građani su u komunikaciji sa policajcima dobili konkretne savjete o prevenciji i samozaštitnom ponašanju, kako u slučaju prijevara, koje su najčešće prema osobama starije životne dobi, tako i o mjerama zaštite svojih domova i vozila od provala, zaštiti od džepnih krađa i dr. kako ne bi postali žrtve navedenih kažnjivih radnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari