Riječki Pravni fakultet predvodnik kvalitete studiranja na svim pravnim fakultetima u Hrvatskoj!

Foto: FB Pravni fakultet

Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na Konferenciji “Providentia studiorum iuris” čiji je cilj unaprijeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj.

Radi se o događaju koji je Pravni fakultet u Rijeci organizirao povodom otvorenja europskog projekta čiji je nositelj.

Konferenciji se odazvao i ministar uprave Lovro Kuščević koji je istaknuo važnost povezanosti znanosti, empirije i politike koji bi zajedno trebali donositi kvalitetnije, provedbenije i učinkovitije propise. Ovakvi su projekti, smatra ministar, prilika za podizanje kvalitete i učinkovitosti javne uprave kroz učinkovitiju edukaciju studenata upravo za tu vrstu pravnih poslova.

Župan Zlatko Komadina svjestan je potrebe i važnosti postojanja pravne struke u javnom sektoru, odnosno lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Tome u prilog spomenuo je i činjenicu da svaki županijski upravni odjel ima najmanje jednog pravnika, a među njegovim prvim suradnicima je najviše upravo pravnika.

“Ovaj projekt će sigurno doprinijeti razvoju pravne struke s ciljem stvaranja efikasnije uprave za kvalitetniji život svih građana”, zaključio je župan.

Podršku ovom projektu Pravnog fakulteta u ime Sveučilišta u Rijeci koji vodi profesor Dario Đerđa dala je prorektorica Sanja Barić, predstavnici sudstva i odvjetništva.

Projekt je dobio bespovratna sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova EU za razdoblje od 2019. do 2022 u iznosu 3,5 milijuna kuna.

Partneri projekta su zagrebački i splitski pravni fakulteti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari