MEĐUNARODNO STUDENTSKO NATJECANJE

Riječki RITEH Racing Team ove godine na utrci Formula Student za koju je Hrvatska dobila prestižno priznanje

Foto: FSAA

Naš event na trećem je mjestu najboljih događanja u svijetu Formule student

Organizatori hrvatske Formule Student Alpe Adria dobili su prestižno priznanje. Prema svjetskoj rang listi Formula Student – World Ranking hrvatsko natjecanje zauzelo je visoko treće mjesto u konkurenciji 25 svjetskih događaja kad je u pitanju CV / Hybrid kategorija. 7. izdanje natjecanja održat će se od 20. do 25. kolovoza ove godine na Bugatti Rimac testnom poligonu u Mičevcu.

Rijeku ove godine predstavlja RITEH Racing Team

„Ponosni smo na uspjeh koji smo ostvarili, naročito na treće mjesto u konkurenciji 25 događaja u svijetu. Ovo nije samo plod rada i posvećenosti našeg tima, već i odraz kontinuiranog rasta kojeg ostvarujemo od samih početaka.” – govori Tibor Kezelj i dodaje:

„Svake godine si postavljamo nove ciljeve, a ovaj rezultat je dokaz da se uloženi trud isplatio. Posebno zahvaljujem svim ljudima koji rade na ovom projektu te svima koji nas podržavaju. Vjerujem da smo kroz naš rad i postignuća pridonijeli STEM revoluciji koja se događa u Hrvatskoj te da ćemo u budućnosti nastaviti s ulaganjem u ovo područje!“

U kategoriji električnih EV vozila Formula Student Alpe Adria na šestom je mjestu. Potvrda je ovo izvrsnosti naše organizacije te timskog rada više od 30 ljudi koliko ih je uključeno u organizaciju.

Međunarodno studentsko natjecanje

Formula Student je međunarodno studentsko natjecanje na kojem studentski timovi dizajniraju, konstruiraju, testiraju i utrkuju se s prototipovima trkaćih automobila. Svrha Formula Studenta je pružiti studentima inženjerstva platformu na kojoj mogu konstruirati, iskusiti i učiti.

Sudjelovanje pruža jedinstvenu priliku u kojoj se teorijsko znanje pokazuje na djelu. Projekt je tranzicijska platforma za studente završnih godina do njihovih budućih poslodavaca i “ulaznica” u svijet inženjera koji spaja praktično iskustvo, komunikacijske vještine i poslovno planiranje.

Poligon Bugatti Rimac u Mičevcu bio je pravo poprište revolucije u autoindustriji kojim su jurili inovativni bolidi čija čuda tehnologije obećaju svijetlu budućnost autoindustrije. Više od 1200 mladih inovatora iz brojnih zemalja na prošlogodišnjem izdanju natjecanja Formula Student Alpe Adria predstavilo je neke od najbržih vozila na svijetu. Ovi bolidi nisu samo vozila, oni su manifestacija inovacije i težnje za promjenama koje će oblikovati autoindustriju u godinama koje dolaze.

Natjecanje je prošle godine u Hrvatskoj okupilo 48 timova iz svih dijelova svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari