Riječki Rotary klub donirao KBC-u Rijeka kolica za bolesnike vrijedna 20 tisuća kuna

Idi na originalni članak

Zdravlje je jedno od najvažnijih ljudskih prava, stoga su brojne donacije Rotary kluba Rijeka usmjerene upravo prema ustanovama koje brinu o zdravlju

Oglas

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika Rotary klub Rijeka donirao je Odjelu za aritmije i elektrostimulaciju srca Zavoda za kardiovaskularne bolesti na Sušaku prijeko potrebna kolica za prijevoz nepokretnih i teško pokretnih bolesnika u ležećem položaju između operacijskih sala i soba (stretcher), vrijedna oko 20 tisuća kuna.

Radi se o opremi koja nije važna samo za mobilnost pacijenata nego uvelike olakšava i rad medicinskom osoblju. Sredstva su prikupljena kroz District grant – zajednički projekt klubova hrvatskog Rotary Distrikta 1913. čija je uprava prepoznala važnost ove nabave.

Rotary klub Rijeka tijekom svojih 26 godina djelovanja organizirao je brojne humanitarne aktivnosti za bolnice i škole, putem zaklade dr. Viktor Ružić stipendira mlade i nadarene umjetnike, podupire rad udruga te kroz internacionalnu aktivnost pruža potporu ustanovama kao što su Fortica u Kraljevici i Izvor u Selcu.

Kroz akciju Budi tu, Rotary klub Rijeka do sada je uredio i opremio nekoliko odjela Klinike za pedijatriju na Kantridi. Pored stvaranja boljih uvjeta za najmlađe pacijente i njihove roditelje, Rotary klub Rijeka u 2018. godini osigurao je sredstva i za kupnju stolice za kemoterapiju Odjelu onkologije i donirao preko 60 mrežnih pisača za potrebe KBC-a.

Exit mobile version