Riječki Rotary klub donirao KBC-u Rijeka kolica za bolesnike vrijedna 20 tisuća kuna

Zdravlje je jedno od najvažnijih ljudskih prava, stoga su brojne donacije Rotary kluba Rijeka usmjerene upravo prema ustanovama koje brinu o zdravlju

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika Rotary klub Rijeka donirao je Odjelu za aritmije i elektrostimulaciju srca Zavoda za kardiovaskularne bolesti na Sušaku prijeko potrebna kolica za prijevoz nepokretnih i teško pokretnih bolesnika u ležećem položaju između operacijskih sala i soba (stretcher), vrijedna oko 20 tisuća kuna.

Radi se o opremi koja nije važna samo za mobilnost pacijenata nego uvelike olakšava i rad medicinskom osoblju. Sredstva su prikupljena kroz District grant – zajednički projekt klubova hrvatskog Rotary Distrikta 1913. čija je uprava prepoznala važnost ove nabave.

Rotary klub Rijeka tijekom svojih 26 godina djelovanja organizirao je brojne humanitarne aktivnosti za bolnice i škole, putem zaklade dr. Viktor Ružić stipendira mlade i nadarene umjetnike, podupire rad udruga te kroz internacionalnu aktivnost pruža potporu ustanovama kao što su Fortica u Kraljevici i Izvor u Selcu.

Kroz akciju Budi tu, Rotary klub Rijeka do sada je uredio i opremio nekoliko odjela Klinike za pedijatriju na Kantridi. Pored stvaranja boljih uvjeta za najmlađe pacijente i njihove roditelje, Rotary klub Rijeka u 2018. godini osigurao je sredstva i za kupnju stolice za kemoterapiju Odjelu onkologije i donirao preko 60 mrežnih pisača za potrebe KBC-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari