UKLJUČITE SE I VI!

Riječki studenti Ekonomskog fakulteta skupili vrijedne donacije za udrugu Down sindrom Rijeka 21

Foto: Studentski zbor

Suočeni sa brojnim slučajevima kada je ljudima potrebna pomoć, Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Rijeci odlučio je kao tim reagirati i dati svoj doprinos istome.

Doniraj i zaigraj! – geslo je pod kojim je 23. 12. 2020. godine organiziran online božićni kviz u svrhu prikupljanja donacija za udrugu za Down sindrom Rijeka 21. Udruga djeluje na području Primorsko – goranske županije te okuplja osobe s Down sindromom, njihove roditelje, volontere i sve zainteresirane u želji za zajedničkim druženjem te raznolikim aktivnostima.

Zahvalni na velikom broju prijavljenih timova koji su pokazali fantastično poznavanje božićne tematike, još više zahvalni smo na prikupljenim donacijama u iznosu od 2.280,00 kuna, što je nadmašilo sva naša očekivanja.

Donirati možete i vi Udruzi, bilo kada, na IBAN: HR6924020061100435365.

Timovi Zimske radosti, Pahuljice i NPL uspjeli su se popeti do samog vrha, osvojivši prva tri mjesta. Također, nakon svakog kruga pitanja, kvizaši su imali posebne zadatke u kojima je najbolji tim odnio nagradu. Prvi zadatak bio je osmisliti božićnu čestitku koja treba sadržavati riječi fritula i grlice/golubice, dok su u drugom zadatku timovi trebali pogađati prikupljeni iznos donacije. U trećem zadatku bilo je potrebno odgovoriti na pitanje: Dan osoba sa Down sindromom obilježava se 21.3. Zašto baš taj datum? Tim Slovenac debitant je bio najbliži prikupljenom iznosu. Tim NKOTB je najbrže odgovorio na pitanje trećeg zadatka, dok je tim Adventski električni buzdovani s okusom cimeta osmislio najkreativniju božićnu čestitku: Mijesim brašno glatko i dodam malo jabuke smireno i polako, u savršenoj frituli da uživamo mi, da ti Božić bude što sretniji, i dok bor stoji ukrašen, recept je usavršen, i da nas gledaju golubice dve, dok jedemo s cimetom fritule uz naše najdraže!

Dakako, provedba kviza ne bi bila potpuna bez sponzora koji su pokazali veliko srce u ovim teškim vremenima osiguravši pobjednicima vrijedne nagrade. Veliko hvala slastičarnica Bomboneta, WOK`abilly, Rakhia Bar – Rijeka, ŠtoRiJa, Pivnica Cont Rijeka, Paris/Kalorija/ te King`s Caffé Food pub na Vašem doprinosu.

Ujedno, svi članovi Studentskog zbora žele Vam svako dobro u 2021. godini uz želju da svatko uloži trud i vrijeme za pomaganje najpotrebitijima jer „Malena dobročinstva veoma su velika za one koji ih dobivaju u pravi čas.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari