STUDENTI U AKCIJI

Riječki studenti pomažu! Izrađuju vizire KBC-u i Domu zdravlja uz pomoć 3D printera

FOTO: SZSUR

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci podržao je i priključio se nacionalnoj inicijativi (Hrvatskog studentskog zbora) izrade vizira za zaštitu uz pomoć 3D printera za medicinsko osoblje, a koju je pokrenuo student Fakulteta za elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Slaven Damjanović iz Splita

Svi dijelovi zaštitnih vizira prikupljaju se na jednoj adresi Radmile Matejčić 2, na Kampusu u zgradi Sveučilišnih odjela te će se od tamo organizirati dostava zdravstvenim djelatnicima u Dom zdravlja i KBC. U slučaju da ste izvan Rijeke, javite nam se kako bismo izvršili preuzimanje na vašoj adresi.

Preuzeli su koordinaciju projekta za cijelo područje Primorsko – goranske županije, a i šire te se za sada inicijativi priključilo više od 15 privatnih firmi koje posjeduju 3D printere i nekoliko firmi koje su donirale materijal za izradu vizira.

U suradnji s Nacionalnim centrom tehničke kulture iz Kraljevice doniran je dio materijala za izradu vizira kao i dio nosača koje su do sad uspjeli izraditi putem 3D printera, i dalje zajedno surađujemo na prikupljanju donacija.

Ispred SZSUR-a koordinaciju vode Luka Delak student Sveučilišta u Rijeci, Medicinski fakultet i kolega Luka Vukonić student Sveučilišta u Rijeci, Tehnički fakultet, dok se nekolicina drugih studenata priključila inicijativi i stavila na raspolaganje u danima kad bude trebalo slagati zaštitne vizire.

U nedjelju su započeli sa sastavljanjem vizira te naglašavaju kako će se i narednih dana nastaviti izrada istih.

“#studentipomažu naziv je ove nacionalne inicijative te ovim putem i dalje pozivamo sve zainteresirane firme, radnje koje nam mogu pomoći na bilo koji način da nas kontaktiraju, a isto tako pozivamo i sve studente koji se žele priključiti inicijativi da nam se jave i tako uključe u ovu inicijativu”, poručili su studenti.

Datoteke za izradu 3D modela možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

U slučaju pitanja prije izrade obratite im se na kontakt adresu studentipomazu@sz.uniri.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari