Riječki studenti u petak na Trsatu predstavljaju svoj web portal duhovitog, pravog “riječkog” naziva

Idi na originalni članak

Kišobran je platforma Sveučilišta u Rijeci nastala ove akademske godine, te prvi web portal čiju redakciju čine riječki studenti i studentice

Oglas

Upravo oni najavili su događaj “Kišobran Live 2” koji će se održati 14. lipnja s početkom u 20 sati na terasi The Beertije, kao prikaz rada studentskog portala Kišobran.

O Kišobranu

Kišobran je medijska platforma Sveučilišta u Rijeci odnosno web portal čiju redakciju čine riječki studenti i studentice. Portal je pokrenut na jesen prošle godine na Odsjeku za kulturalne studije, a kao dio kolegija Praksa u kulturi otvorenog za studente svih godina studija i fakulteta. Nastao je iz ideje za projekt Renata Stankovića i Vida Barića, a konačno je realiziran uz pomoć Sveučilišta i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. 

Studenti uključeni u Kišobran dobivaju izravno iskustvo rada na medijskom portalu uz stručno mentorstvo, ali i mogućnost izražavanja svog mišljenja koje bi u studentskoj populaciji općenito trebalo biti glasnije i uvaženije. Kišobran tako postupno postaje mjesto informiranja o studentskim relevantnim vijestima i događajima, ali i širim aktualnim temama. Redakciju trenutno čini dvadeset studenata i studentica s različitih godina studija i fakulteta. Projekt je nastao kao ideja da se riječka studentska zajednica više umreži i poveže, ali i studentima pruži prilika za dobivanjem prakse dok su još uvijek na studiju.

Kišobran Live 2 događaj zaokružit će još jedan semestar rada Kišobrana, predstaviti buduće planove, ali i prvu generaciju studenata novinara. Događaj je zamišljen kao prilika za informiranje i neformalni razgovor sa studentima, ali i druženje i zabavu uz glazbeni odabir DJ Bonka.

Njihov portal možete posjetiti OVDJE.

Exit mobile version