Riječki studenti u petak na Trsatu predstavljaju svoj web portal duhovitog, pravog “riječkog” naziva

Kišobran je platforma Sveučilišta u Rijeci nastala ove akademske godine, te prvi web portal čiju redakciju čine riječki studenti i studentice

Upravo oni najavili su događaj “Kišobran Live 2” koji će se održati 14. lipnja s početkom u 20 sati na terasi The Beertije, kao prikaz rada studentskog portala Kišobran.

O Kišobranu

Kišobran je medijska platforma Sveučilišta u Rijeci odnosno web portal čiju redakciju čine riječki studenti i studentice. Portal je pokrenut na jesen prošle godine na Odsjeku za kulturalne studije, a kao dio kolegija Praksa u kulturi otvorenog za studente svih godina studija i fakulteta. Nastao je iz ideje za projekt Renata Stankovića i Vida Barića, a konačno je realiziran uz pomoć Sveučilišta i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. 

Studenti uključeni u Kišobran dobivaju izravno iskustvo rada na medijskom portalu uz stručno mentorstvo, ali i mogućnost izražavanja svog mišljenja koje bi u studentskoj populaciji općenito trebalo biti glasnije i uvaženije. Kišobran tako postupno postaje mjesto informiranja o studentskim relevantnim vijestima i događajima, ali i širim aktualnim temama. Redakciju trenutno čini dvadeset studenata i studentica s različitih godina studija i fakulteta. Projekt je nastao kao ideja da se riječka studentska zajednica više umreži i poveže, ali i studentima pruži prilika za dobivanjem prakse dok su još uvijek na studiju.

Kišobran Live 2 događaj zaokružit će još jedan semestar rada Kišobrana, predstaviti buduće planove, ali i prvu generaciju studenata novinara. Događaj je zamišljen kao prilika za informiranje i neformalni razgovor sa studentima, ali i druženje i zabavu uz glazbeni odabir DJ Bonka.

Njihov portal možete posjetiti OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views