SLAB ODAZIV

Video | Riječki tik toker (21) poziva mlade u policijske redove! Prati ga više od 600 tisuća ljudi!

Videe su pogledali milijuni ljudi, a natječaj je otvoren do polovine kolovoza

Nekada su svi hrlili u policiju, ali ta su vremena čini se prošla. Na natječaje se javljalo tisuće kandidata, biralo se najbolje od najboljih i onda drastičan rez!

Interes za taj posao sve je manji, zato je policija u akciji na društvenim mrežama. Njihov glavni adut je poznati tik toker, Ivan Tokić.

„Njihov posao nije nimalo lak, ali ako si spreman za izazove prijavi se na otvoren natječaj i postani policajac“. Tako 21-godišnji riječki tik toker kojega prati više od 600 tisuća ljudi mlade poziva u policijske redove. Prije dva mjeseca tu je ideju stavio na papir i ušetao u policijsku postaju, piše Maja Brkljača za RTL Vijesti.

„Prvo sam mislio da će me odbit, međutim oni su stvarno jako ispali korektni, pristojni”, govori.

Zajedno su izbrusili ideju o snimanju kampanje za policijsku akademiju. Snimio je tri videa za natječaj koji je otvoren do polovine kolovoza.

„Videi su pogledani više od milijun puta, točnije milijun i 500 tisuća, što zapravo mislim da je vidjela cijela Hrvatska i to mi je full drago, eto drago mi je zapravo i da je MUP, tj. policija se odlučila za tako nešto, da su ispali inovativni”, navodi.

Isto misli i Martin Damiš. Završio je srednju, pa Ekonomski fakultet, ali prevladala je ljubav iz djetinjstva. Testiranja, policijska akademija, državni ispit, sve je odradio!

„Temeljna policija, kaznenim djelima se mi bavimo, nasilje u obitelji, evo jedan primjer da dam, ja kad pomognem osobi ja se jako lijepo osjećam ispujenim. Ali životna mi je želja otić u specijalnu policiju, u Ajkule”, ističe Damiš, danas policijski službenik PU primorsko-goranske.

Sve počinje poligonom i testiranjima, a tu su stručne osobe koje će vam sve pokazati. To radi Gabrijel koji kaže da se na aktualan policijski natječaj mogu javiti osobe do 28 godina. Moraju zadovoljiti psihofizičke testove i ne smiju biti u policijskoj evidenciji.

„Do sad smo uvijek radili promociju tog programa kroz neke vježbe, pokazne vježbe, letke i tako dalje, ovaj put smo se odlučili, pošto mladi provode dosta vremena na tim društvenim mrežama pokušat doć do njih na taj način“, kaže Gabrijel Flegar, policijski službenik za stručno usavršavanje PU primorsko-goranske.

Nadaju se da će im pomoći riječki Tik Toker.

„Postani policajac i ostvari svoje snove iz mladih dana. Za kraj su me pustili u pritvor da vidim kako je to iz prve ruke. Nemojte protiv zakona jer ćete ovako završit!”, zaključuje Tokić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari