EVO DETALJA

Riječki TikToker Ivan Tokić u kampanji ‘Postani policajac/policajka’ pomaže informirati učenike o prednostima tog zanimanja

Screenshot TikTok

Gostovanjima se pridružio i privatni poduzetnik Ivan Tokić koji i ove godine surađuje s Policijskom upravom primorsko-goranskom u provođenju kampanje „Postani policajac/policajka“, izvijestila je policija,

Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ provodi kampanju zanimanja policajac/policajka. Od mjeseca veljače policijski službenici za poslove prevencije Policijske uprave primorsko-goranske informiraju učenike srednjih škola o načinima upisa u školu, o uvjetima koje je potrebno zadovoljiti i pogodnostima koje polaznik ostvaruje. Za sada se u srednjim školama primorsko-goranske županije informiralo 268 učenika drugih, 193 učenika završnih trećih razreda i 228 učenika četvrtih razreda škole.

Letci i plakati podijeljeni su u nekim školama i ustanovama, kao što su Zavodi za zapošljavanje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Općinski sudovi i drugo. Kratka informativna prezentacija „Postani policajac/policajka“ može se vidjeti na Korzu u Rijeci, na izlogu Turističkog informativnog centra.

Policijski službenici su gostovali na nekoliko radijskih postaja. U dva gostovanja pridružio se i privatni poduzetnik Ivan Tokić koji i ove godine surađuje s Policijskom upravom primorsko-goranskom u provođenju kampanje „Postani policajac/policajka“. Njegova nova objava na društvenoj mreži „Tik Tok“ na zanimljiv način prikazuje kako izgleda dio radnog dana provedenog na ophodnom policijskom brodu „Marino Jakominić“ s policijskim službenicima Pomorske postaje Rijeka.

@ivantokic_official

Kako izgleda poligon za policijsku akademiju ? 😱 #ivantokic #muprijeka

♬ Main Theme (From “Police Academy”) – The Burlington Brass

Najvažnija informacija je da se učenici mogu upisati u Policijsku školu „Josip Jović“ nakon trogodišnje ili četverogodišnje srednje škole (obrazovanje odraslih), koje traje 11 mjeseci ili nakon završetka drugog razreda srednje škole ako idu u četverogodišnju srednju školu. Tada mogu u Policijskoj školi završiti 3. i 4. razred. Osim zanimanja policajac/policajka jedan dio učenika školovat će se za zanimanje pravosudni policajac/policajka.

Ukoliko se netko odluči školovati za zanimanje policajac/policajka nakon završene srednje škole na dan početka nastave mora biti mlađi od 28 godina. Tečaj traje 11 mjeseci. Oni učenici koji odmah nakon završene srednje škole upisuju tečaj u Policijskoj školi, a nisu položili državnu maturu mogu je polagati i u Policijskoj školi.

Više informacija nalazi se na poveznici: Postani policajac/policajka.

Ne oklijevajte, donesite odluku na vrijeme i pridružite nam se te postanite dio našeg tima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari