ZBOG PRIPREME MANIFESTACIJE

Riječki tunel zatvoren za slobodan ulaz od četvrtka 11. srpnja do ponedjeljka 15. srpnja

29.05.2019., Rijeka - Ponovno je za posjetioce otvoren Rijecki tunel, izgradjen od Talijanske vojske za vrijeme drugog svjetskog rata, a koji se u duzini 330 metara proteze od katedrale Svetog Vida do zgrade osnovne skole Dolac u kojoj je za vrijeme rata bila smjestena Talijanska protuzracna obrana. Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Riječki tunel će biti zatvoren za slobodan ulaz od četvrtka 11. srpnja do ponedjeljka 15. srpnja, zbog održavanja i pripreme manifestacije Rijeka Underground. Tunel nastavlja s redovnim radnim vremenom u ponedjeljak, 15. srpnja od 10 do 20 sati.

Prvi podzemni festival vina, delicija i zabave RIJEKA UNDERGROUND održava se u Tunelu RI, koji se proteže ispod starog grada u dužini od 350 metara od katedrale Sv. Vida do osnovne škole Dolac.

Premijerni Rijeka Underground posvećen je hrvatskim vinskim regijama te će Tunel RI tako i biti uređen vizualno i svjetlosno, a kroz njega će se posjetitelji kretati jednosmjerno od ulaza kod katedrale Sv. Vida do škole Dolac.

Potvrđen je dolazak najboljih vinara iz Istre i Primorja, Dalmacije, Bregovite Hrvatske te Slavonije uz degustaciju više od 200 hrvatskih vina te ukusne gastronomske delicije hrvatskih OPG-ova.

Riječki tunel

Ulaz tunela nalazi se pored katedrale sv. Vida  i proteže se ispod riječkoga Staroga grada. Prokopala ga je talijanska vojska u živoj stijeni u dužini od 330 metara u razdoblju od 1939. do 1942. godine za potrebe zaštite civilnog stanovništva od zračnih bombardiranja. Širok je oko četiri i prosječno visok 2,5 metra. Glavna tunelska cijev ima dva odvojka, jedan koji vodi prema zgradi nekadašnjega gradskog municipija i drugi prema katedrali sv. Vida.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari