Riječki učitelji ubuduće će biti novčano nagrađivani kroz gradski projekt “AmbasadoRI”

Idi na originalni članak

Uz dosadašnje uspješne projekte u odgoju i obrazovanju, iz grada Rijeke najavljen je program “AmbasadoRI” kojim će se nagrađivati rad riječkih odgojitelja i nastavnika

Oglas

VIDEO DANA:

Nakon uvođenja programa zavičajne nastave Moja Rijeka u kojem se osnovnoškolci upoznavaju s gradom, ranog učenje informatike od 1. razreda osnovne škole te Građanskog odgoja i obrazovanja koji je krenuo u četvrtu godinu provođenja, gradonačelnik Obersnel najavio je i nagradni natječaj „Ambasadori odgoja i obrazovanja“ kojim će se valorizirati rad odgojitelja i nastavnika, njihov inovativni i angažirani doprinos u gradskim vrtićima i osnovnim školama.

Prema idejnom konceptu koji će biti predložen Gradskom vijeću, godišnje će se dodjeljivati tri nagrade koje će uz priznanje i naziv ambasadora uključivati i novčanu nagradu u visini jedne prosječne plaće.

„Suština nagrade je davanje priznanja za uspješan rad i inovativnost, a vjerujem da će ovakva nagrada dodatno vrednovati rad nastavnika i odgojitelja u osnovnim školama i vrtićima“, rekao je Obersnel, dodavši kako će o nagradama odlučivati povjerenstvo odgojno-obrazovnih stručnjaka i predstavnika Grada Rijeke.

Osvrnuvši se na aktualni štrajk radnika u osnovnim i srednjim školama, gradonačelnik je naveo kako će svi učenici gradskih škola biti zbrinuti, uz osigurane marende i produženi boravak.

Exit mobile version