POVEĆAN BROJ DOLAZAKA GOSTIJU

Video | Riječki ugostitelji zadovoljni prometom u vrijeme adventa. Pogledajte što kažu turisti koji su došli k nama zbog Rijeka Adventa!

Rijeka do današnjeg dana, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, bilježi povećanje broja dolazaka gostiju od oko 20 posto te 15 posto više noćenja.

“Puno je programa tijekom godine, vrlo je dobra sinergija turističke zajednice i svih sudionika koji stvaraju turizam u gradu Rijeci koja dovodi puno više sadržaja, što je činjenica i vidljivo u samim brojkama koje imamo danas.”, kaže Antonija Kardum iz TZ grada Rijeke za Kanal Ri.

Ugostitelji su zadovoljni

“Uglavnom prevladavaju domaći gosti, ima i puno stranih gostiju, ali sve u svemu – jako smo zadovoljni.”, kaže Alen Lisac, ugostitelj.

Zadovoljni su i posjetitelji među kojima je i Miro koji je s obitelji iz Austrije, u Rijeku stigao prvi puta.

“Jako smo iznenađeni, čuli smo jako puno o gradu Rijeci, ali mi osobno još nismo bili. Super nam je, lijepo, klima je odlična tako da nam je super.”

U šetnji smo zatekli bračni par iz Zagreba.

“Meni je ovaj vaš advent na Korzu jako lijepo napravljen. HNK ima interesantne predstave pa glazbena događanja… baš jedan lijepi doživljaj.”, kažu.

Neki ipak smatraju da ponuda može biti bolja

“Nismo prvi put ovdje ali ne vidim da baš ima puno toga, nismo se još previše informirali, to je ono što vidimo oko sebe.”, kaže Slađana iz Karlovca.

Da Riječka gastronomska ponuda može biti bolja smatra i vrhunski chef Damir Tomljanović.

“Mislim da Rijeka raste. Rijeka je grad koji ima jako svijetlu budućnost – ako mi tako odlučimo. Ima jako velik potencijal ako ga mi odlučimo razviti. Ciljana investicija i nešto što se napravi s vizijom – dobit će svoju publiku, kaže chef Damir Tomljanović.

“Bez dobre komunikacije svih uključenih u turistički sektor, od ugostiteljstva do gradskih vlasti, nema napretka, a treba razmišljati i o budućim generacijama i njihovim potrebama.”, smatra Tomljanović

Osim adventa koji traje još 10-ak dana, i doček nove godine zasigurno će ići u prilog dobrim brojkama.

“Do sada je advent stvarno vrlo dobro posjećen. Još nas očekuje onaj završni čarobni vikend u Rijeci koji će također vjerojatno donijeti velik broj turista i naravno sigurno izmamiti velik broj domaćih ljudi na naš Korzo.”, zaključak je Antonije Kardum iz TZ grada Rijeke.

U 2024. godinu Riječani i njihovi gosti ući će uz nastup Gibonnija, donosi Kanal Ri.

Što o ponudi u Rijeci kažu ugostitelji i turisti pogledajte u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari