RIJEČKO-IRSKA SURADNJA: Rijeku posjetio tim Galwaya 2020 – Europske prijestolnice kulture

U Rijeci od 26. travnja boravi delegacija Galwaya 2020 – Europske prijestolnice kulture, irskoga grada koji će ovu titulu nositi iste godine kad i Rijeka.

Tema susreta bili su dogovori o suradnji dvaju gradova te suradnji na programskim sadržajima i zajedničkom marketinškom nastupu kao i dogovori o ulaganjima u razvoj publike i u jačanje kapaciteta djelatnika u kulturi.

Rijeci su u gostima izvršna direktorica Galwaya 2020 Hannah Kiely i direktor marketinga Fintan Maher, koji su u četvrtak s kolegicama i kolegama iz Rijeke u prostorijama TD RIJEKA 2020 održali radni sastanak.

Pozdravili su ih Emina Višnić, direktorica TD RIJEKA 2020, Slaven Tolj, umjetnički direktor projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Irena Kregar Šegota, direktorica sektora za razvoj i strateška partnerstva, Mara Anjoli Vujić, direktorica sektora za kulturu, Alma Čakmazović, direktorica Sektora za komunikacije i marketing, Iva Grego, direktorica Sektora općih poslova te Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke.

Zaposlenici TD RIJEKA 2020 predstavili su svaki od sektora te svaki od programskih pravaca kao i tekuće i planirane aktivnosti. Isto su saznali i od irskih kolega pa je otvorena i tema konkretne programske suradnje. Razgovaralo se i o mogućnostima zajedničke promocije i marketinga te o razmjeni osoblja.

Riječki će tim Galway uzvratno posjetiti do kraja godine.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views