BESKAMATNI ZAJMOVI

Riječko sveučilište otvorilo natječaj za poticanje poduzetništva. Evo kako se prijaviti

Foto: Ilustracija

Sveučilište u Rijeci otvorilo je Natječaj za podnošenje prijava za korištenje sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom

Natječaj za prijave otvoren je trajno do iskorištenja sredstava, a prvi rok za podnošenje prijava je 15. svibnja 2020. dok je drugi rok 30. lipnja 2020., a ukupan iznos raspoloživih sredstava Fonda iznosi 2.000.000 kn.

Sveučilište u Rijeci osnovalo je spomenuti Fond za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom još 2016. godine. Cilj Fonda je poticanje uspostavljanja poslovne suradnje i bolje povezivanje znanstvene zajednice, studenata i partnerskih organizacija iz okruženja, poticanje poduzetništva znanstvene zajednice i studenata, poticanje zapošljavanja studenata Sveučilišta u Rijeci.

Sredstava Fonda, koja se dodjeljuju putem upravo otovrenog natječaja i ove su godine namijenjena za provedbu modela financiranja putem beskamatnih zajmova.

Kroz program se odobravaju beskamatni poduzetnički zajmovi u visini od 50.000 do 200.000 kn čija glavna namjena je financiranje operativnih troškova projekata poslovne suradnje te zapošljavanja sadašnjih i bivših studenata Sveučilišta.

Prihvatljivi prijavitelji su poduzeća u vlasništvu sastavnica Sveučilišta ili članova znanstvene zajednice i studenata s ugovorenom suradnjom s organizacijama iz okoline, partnerska poduzeća izvan sustava Sveučilišta s ugovorenom suradnjom sa sastavnicama Sveučilišta i preuzetom obavezom zapošljavanja studenata te sastavnice Sveučilišta s ugovorenom poslovnom suradnjom s privatnim sektorom, a u cilju omogućavanja početnog pokretanja poslovne suradnje i preuzetom obavezom zapošljavanja studenata.

Postupak procjene prijava provodi Povjerenstvo koje je imenovao Senat Sveučilišta, a za provedbu aktivnosti i njihovu koordinaciju je zadužen upravitelj Fonda Boris Golob.

Više informacija, javni poziv, obrasci za prijave i kriteriji procjenjivanja dostupni su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci www.uniri.hr

Zainteresirani mogu eventualne upite za dodatne informacije i pitanja poslati emailom na adresu: fonduniri@uniri.hr .

Dodatnu podršku, informacije i pomoć kod pripreme projekata i podnošenja prijava pružaju poslovni savjetnici Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci d.o.o.

Kontakt osoba za dodatnu podršku je Neven Tamarut ntamarut@uniri.hr  telefon 051 265 961, e-adresa: step-ri@uniri.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari