RIjeka 2020 objavila poziv umjetnicima za predlaganje kulturnih i umjetničkih programa!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Proračun za ovaj javni poziv iznosi 1.500.000 kuna, a sredstva su planirana i raspoloživa u 2020. godini.

Umjetnici, umjetničke udruge i kulturne organizacije dobile su posljednju priliku da se uključe u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture kroz upravo objavljen Javni poziv poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih programa u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa s ciljem dodatnog obogaćivanja programa. Proračun za ovaj javni poziv iznosi 1.500.000 kuna, a sredstva su planirana i raspoloživa u 2020. godini.

Emina Višnić, direktorica TD Rijeka 2020, istaknula je tim povodom kako je ovaj poziv prilika da se izvrsnim umjetničkim programima doprinese projektu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo programi čiji su dominantni sadržaji javna kulturna i umjetnička događanja (izložbe, predstave, festivali, koncerti, filmski program, instalacije, akcije, događanja i manifestacije), a potpora se može ostvariti u dvije kategorije; Sufinanciranje i Obilježavanje.

Prijavljeni projekti procjenjivat će se prema kriterijima uklopivosti u pojedine programske pravce. U kategoriji sufinanciranje programi se mogu prijaviti u jedan od 5 razreda sufinanciranja u rasponu od 20.000 do 200.000 kuna, s obzirom na opseg, kompleksnost i produkcijsku zahtjevnost programa.

Sufinanciranje mogu ostvariti samo programi posebno oblikovani za program Europske prijestolnice kulture, kao što su nove manifestacije i festivali, predstavljanja novih umjetnički produkcija ili radova i slično. U kategoriji obilježavanje otvara se mogućnost korištenje brenda „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ za odabrane programe, odnosno uključivanja u službeni kulturni i umjetnički program EPK, za programe koji ne trebaju dodatnu financijsku potporu.

Irena Kregar Šegota, direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva, naglašava kako je aktualni javni poziv namijenjen za kulturu i umjetnost u užem smislu, a novi ciklus kampanje Uključi se, koji će biti objavljen sredinom godine, u projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture uključuje sve građane kroz projekte Civilne incijative i Zeleni val.

Kulturni i umjetnički program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture konceptualno je određen trima temama: voda, rad i migracije. One se vezuju uz identitet Rijeke, ali se promišljaju na način da su relevantne u širem, europskom okruženju. Međusobno se isprepliću te kroz program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture stvaraju „Luku različitosti“. Vrijednosti koje su utkane u programsku koncepciju i koje se reflektiraju kroz program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture su hrabrost, neobičnost, progresivnost i ambicioznost.

Ovaj poziv za sufinanciranje obuhvaća pet od sedam programskih pravaca Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture: Kuhinja, Dopolavoro, Doba moći, Dječja kuća i Slatko i slano.
Odrednice pravaca predstavljene su u javnom pozivu.

Trgovačko društvo RIJEKA 2020 d.o.o. raspisalo je 11.03.2019. javni poziv za kulturno-umjetnički program koji će se realizirati u razdoblju od 1. veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine u gradu Rijeci i na području Primorsko-goranske županije. Na ovaj poziv mogu se od 11. ožujka 2019. do 11. travnja 2019. godine prijaviti isključivo programi čiji su dominantni sadržaji javna kulturna i umjetnička događanja.

Program se može prijaviti isključivo putem prijavnog obrasca uz koji se prilažu pripadajući dokumenti putem web stranice www.rijeka2020.eu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari