OTVORENJE PARKA

Rijeka bogatija za još jedan park: Na Kantridi otvoren Park Lovora!

Otvorenje parka održano je u sklopu 12. “Proljeća u Šumi Striborovoj”, dugogodišnjeg zajedničkog projekta Planinarskog društva Kamenjak I Gradske knjižnice Rijeka.

Za tu prigodu pripremili su zanimljiv program.

“Prije dvije godine je to bila zapuštena površina puna smeća, autoolupina, krupnog otpada. I oko 250 volontera je do sada sudjelovalo”, kaže Boris Kurilić, predsjednik PD Kamenjak.

“…Sad idemo na livadu preko puta Dječje bolnice da zalijemo 35 čempresa. Onda idemo na drugu lokaciju, učionicu koja je nekad bila Mussolinijeva štala”, dodaje predsjednik PD Kamenjak.

Najzanimljiviji je dio ipak bila pričaonica.

“Uvijek je više priča. Treba prvo malo da se ufurate. Onda je bila jedna vesela priča o majmunčiću koji sve gleda sa svog stabla i voli jesti. Onda smo pričali jednu malo strašniju priču. Ta nam dolazi iz Amerike i govori otkud nam komarci. I za kraj smo naravno završili s jednom domaćom, ovdje iz Bakra.”, otkriva pripovjedačica Srebrenka Peregrin.

Za dekorativno uređenje šume pobrinuli su se učenici Škole za primijenjenu umjetnost.

“Prolaznicima će biti zanimljivo da šetaju i otkrivaju te radove…likovno obogaćivanje parka. To su radovi pločice s natpisima, šareni mobili na rock sceni i zvučni mobili koji se nalaze okolo i pločice, reljefi koji označavaju stabla”, objašnjava Mirta Grandić, profesorica u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Otvaranju su prisustvovali mnogobrojni partneri i građani.

“Iskoristila sam priliku doći vidjeti kako to sve izgleda. Malo je više divlje nego što sam očekivala, ali mi se to sviđa jer ćemo moći pratiti kako će to izrasti”, dodaje Vesna Kurilić.

Program je financirao Riječki program lokalnog partnerstva, uz brojne nove partnere koji su se ove godine pridružili i podržali projekt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari