SKLAPANJE PRIJATELJSTAVA

Rijeka će biti domaćin Female Speed Friendinga: Ako tražite novu prijateljicu ili društvo za izlazak, ovo je prava stvar za vas!

Sjećate li se kako je bilo lako sklapati prijateljstva u osnovnoj školi? Dovoljno je bilo negdje strateški sjesti ili imati kul olovku

Ne samo da ste se manje brinuli hoćete li biti odbijeni, već niste bili toliko izbirljivi oko toga s kim ćete se družiti. I svakako nije škodilo što imate svakodnevne prilike za interakciju s drugim osobama svojih godina.

No sad kad smo odrasli, krug prijatelja se smanjio, i rijetko kad imate vremena upoznati nove prijatelje. Uostalom, gdje ih pronaći? 

Tu na scenu stupa novi koncept: speed – friending!

Female Speed Friending dobru zabavu tako donosi i u Rijeku, nakon uspješno održanih 7 evenata u Zagrebu i Osijeku.

Ono što nastaje kad se spoji prijateljstvo i želja za druženjima je koncept inovativnih evenata organiziranih od strane pet uspješnih žena utemeljenih na principu „brzih spojeva“.

Kako sve funkcionira?

Female Speed Friending je event gdje se može upoznati veći broj žena unutar grupe u kratkom vremenu (5-10 minuta). 

Sudionice su raspoređene u grupe na osnovu njihovih interesa, hobija, životnih situacija tako da su im sugovornice ciljano što sličnije. Sudionice su podijeljene po stolovima gdje pričaju 1 na 1, a zatim se na zvono izmjenjuju u krugu sve dok se ne izmjene sve te se cijela grupa međusobono upozna. Kasnije se druženje nastavlja uz koktele.

Dodatno, sudionice ne moraju međusobno dijeliti osobne podatke, već se upoznavanja odvijaju pod šiframa. Tek nakon eventa, ako je mišljenje sugovornica bilo obostrano pozitivno, organizatorice šalju kontakt podatke.

Kako je nastala ideja?

U nedostatku drugih mogućnosti i ograničenim prilikama upoznavanja i druženja tijekom prošlih godina, koncept Female Speed Friending nastao je prije dvije godine kad su se tri žene udružile kako bi potaknule druge žene da steknu nova prijateljstva, poznanstva, izađu iz svoje komfor zone te prvenstveno probaju nešto novo i zabave se.

Od tada, Female Speed Friending osvaja nagradu za  LOL award za NAJ event 2021. godine, proširuje tim te organizira i druge evente na bazi povezivanja ljudi.

– Female Speed Friending ideja je nastala u jeku najveće pandemije i silne potrebe za druženjem. Bile smo u Facebook grupi Female Finder Hrvatska i tamo se javila ideja za organizacijom druženja zasnovanog na konceptu speed datinga.

Jedna od članica je predložila takav oblik druženja te smo krenule u realizaciju. 

Nakon nekoliko poruka i poziva odredile smo datum i  službeno se upoznale, 15. svibnja 2021., na sam dan eventa. Za prvi Female Speed Friending imale smo 40-ak prijava, što nam je dalo „vjetar u leđa“, te smo uvidjele da event ima potencijala, pogotovo nakon što smo svjedočile oduševljenju i zainteresiranosti  žena za ovakav tip upoznavanja. Nakon njega je uslijedio drugi event u rujnu sa 100-tinjak prijava, a od tada samo rastemo zahvaljujući podršci i povjerenju izuzetnih žena – kaže Tihana Kovče, jedna od začetnica ideje.

S obzirom na to da ideja i projekata ne nedostaje, odlučile su organizirati evente i u ostatku Hrvatske. Prvi grad na nacionalnoj turneji bio je Osijek, no s obzirom na količinu upita i želja koje su Riječanke pokazale za organizacijom eventa, Female Speed Friending dolazi u Rijeku. 

Novi event najavljuju 22.10.2022., Female Speed Friending Rijeka u poslijepodnevnim i večernjim satima te vas ovim putem pozivaju da isprobate nešto potpuno novo i odlično se zabavite! Lokacija održavanja je: Caffe bar Striga gdje vas čekaju pića osmišljena samo za vas.

Požurite jer prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta:

PRIJAVE

Female Speed Friending možete zapratiti na društvenim mrežama; Facebook, Instagram, TikTok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari