EVO PROGRAM

Rijeka će ovogodišnji ‘Mjesec hrvatske knjige’ prvi puta dočekati u novoj knjižnici, evo što nas sve čeka!

Idi na originalni članak

Mjesec hrvatske knjige (15.10. – 15.11.) na nacionalnoj razini svake je godine razdoblje u kojem se u hrvatskim knjižnicama posebno svjetlo snažnije skreće na hrvatske knjige i autore, ali i šira pitanja domaće čitateljske kulture, kreativnosti vezane uz knjige i knjižnice.

Oglas

Od 15.10. do 15.11. tako vas u Gradskoj knjižnici Rijeka, posebno u “Benčiću” i  tamošnoj kulturnoj tvornici čeka niz aktivnosti. 

Izdvajamo veliki jesenski splet edukacijskog ciklusa “Treća dob čitanja” koji će upravo tada početi, različite aktivnosti našeg Rasadnika usmjerenog prema mladima, slavljenički Županijski bibliobus s programom Tu, tu, tuli kultura!, novo izdanje pobjedničkog dobitnika “Gervaisa”, autorske susrete, dane pripovjedanja… I samo službeno nacionalno otvaranje Mjeseca hrvatske knjige 2024. bit će održano upravo u Gradskoj knjižnici Rijeka 15. listopada u podne. 

Gradsku knjižnicu Rijeka u “Benčiću” i Dječju kuću razvijamo kao centar art-kvarta “Benčić”, zajednice i dinamične kulturne produkcije pa nakon živahnog ljeta, pred nama su vrlo sadržajni jesen i zima. 

Ono što je najvažnije je kako na policama možete pronaći tisuće naslova hrvatskih autora i izdavača pa je njihovo čitanje najveća podrška cijeloj priči i domaćoj kulturi. 

Cijeli program pronađite na linku.

Exit mobile version