RIJEKA DOBRIH ŽELJA Centru za autizam donirano 59.000 kuna za izgradnju senzornog parka

U akcijama su građani imali priliku donacijom od 20 kuna izraditi kuglicu i objesiti je na gradski bor ili kupiti lampion koji se puštao u zrak na Molo longu

Riječke studentice Karla Pavlović i Lea Radošević te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel predali su predstojnici Centra za autizam Rijeka Sandri Čavrak sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „Rijeka dobrih želja“. Zahvaljujući donacijama građana Centru je doniran ček na iznos od 59 tisuća kuna, što će im pomoći pri izgradnji senzornog parka za njihove korisnike.

Zajednička fotografija s mladim korisnicima Centra za autizam (Foto: Grad Rijeka)

Gradonačelnik Vojko Obersnel, izražavajući zadovoljstvo na uspješno održanoj akciji, istaknuo je da su građani još jednom pokazali svoje veliko srce i time omogućili nastavak opremanja senzornog parka riječke podružnice Centra za autizam, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

“Veliko hvala Gradu Rijeci koji je već po ne znam koji put uz nas u našem projektu ‘Senzorni park za naš osmijeh’, a posebno svim studentima, volonterima i građanima Rijeke koji su nam pomogli. Opremajući naš park, već smo kupili tobogan, klackalicu i višenamjensku penjalicu, a ove ćemo novce sada potrošiti na pripremne radove za tu penjalicu i gumiranu podlogu kako bi ona bila u funkciji. Nešto novca sačuvat ćemo za iduću spravu“, rekla je predstojnica Centra za autizam Rijeka Sandra Čavrak, dodajući da se s projektom nastavlja dok se park potpuno ne opremi.

Gradonačelnik Vojko Obersnel, Karla Pavlović, Lea Radošević i Sandra Čavrak (Foto: Grad Rijeka)

Humanitarna akcija „Rijeka dobrih želja“ kojom su prikupljala sredstva za Centar bila je provedena u sklopu tradicionalne manifestacije Advent u Rijeci, a sastojala se od dvije aktivnosti “Lampioni dobrih želja” i “Kuglice dobrih želja”. Pokrenule su je i organizirale 2015. godine riječke studentice Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, kojima se potom pridružila i Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) i ostali studenti riječkog Sveučilišta. Kao pokrovitelj u akciju se uključio i Grad Rijeka nabavkom lampiona i kuglica za prodaju na akciji.

U akcijama su građani imali priliku donacijom od 20 kuna izraditi kuglicu i objesiti je na gradski bor ili kupiti lampion koji se puštao u zrak na Molo longu. Prodano je 300 kuglica i oko 2500 lampiona.

Naziv humanitarne akcije Rijeka dobrih želja, kako su svojedobno rekli sami organizatori, nije odabran samo zato jer se ona odvija u Rijeci nego i zbog određene simbolike – „želje građana, poput nabujale rijeke, proširit će se gradskim prostorom“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari