CESMA

Rijeka domaćin velike konferencije pomoraca iz 18 europskih zemalja

Foto: Ilustracija

Rijeka je domaćin dvodnevne konferencije koja je okupila predstavnike udruga pomorskih kapetana iz 18 europskih zemalja. 26. CESMA godišnja sjednica i konferencija pomorskih kapetana ove se godine održava pod motom – Heroji među nama. 

Konferenciju prvi put organizira Zajednica udruga pomorskih kapetana Hrvatske, a skupština i konferencija održat će se sutra. Na njoj će sudjelovati pedesetak predstavnika europskih udruga pomorskih kapetana i drugih organizacija i institucija u pomorstvu, koji će kroz stručna predavanja i panele ukazati na brojne izazove u suvremenom brodskom prometu, s naglaskom na poteškoće s kojima se pomorci susreću u radu tijekom pandemije, piše Morski.

Pandemija je uvela cijelu zbrku i otežane radne uvjete pomorcima – od otežanog ukrcaja i iskrcaja s broda, karantena pri odlasku s broda do nepoštivanja odredbi o trajanju ugovora, upozoravaju organizatori konferencije.

Velika konferencija pomoraca održat će se sutra, 17. rujna, u Rijeci s početkom u 9 sati.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari