SUDIONICI IZ 40 ZEMALJA

Galerija | Rijeka i Opatija domaćini Svjetskog Skål International-a, prestižnog turističkog kongresa

Svjetski kongres Skål International u Rijeci i Opatiji održat će se od 13. do 18. listopada i okupit će oko 400 sudionika, turističkih menadžera koji dolaze iz više od 40 zemalja svijeta.

Skål International najveća je međunarodna turistička organizacija koja objedinjuje direktore i voditelje iz svih turističkih sektora, a domaćinstvo kongresa prilika je za promociju Kvarnera i čitave regije.

Domaćin ovog prestižnog turističkog kongresa je Skål klub Kvarner, jedan od 309 klubova koji djeluju u 84 zemlje i okupljaju oko 13.000 članova, što Skål International koji djeluje pod motom „Doing Business Among Friends“ čini svjetskom vodećom turističkom organizacijom.

Kongres su najavili predsjednica Skål Internationala Burcin Turkkan, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, direktorica TZ Kvarnera i International Skål Councillor Irena Peršić Živadinov, predsjednik Skål International Hrvatska Nik Račić, predsjednica Skål kluba Kvarner i Organizacijskog odbora kongresa Tamara Černeka.

Uoči najave kongresa u Salonu Grada Rijeke održan je prijem za sudionike i članove Skål International-a.

„Naši godišnji kongresi su događaji na kojima se istomišljenici iz svih krajeva svijeta susreću kako bi podijelili svoja iskustva, stručnost i znanje. Istovremeno, svjesni smo da se trendovi u turizmu mijenjaju što moramo prihvatiti kako bismo rasli i napredovali“, istaknula je predsjednica Skål Internationala Burcin Turkkan iskazavši zadovoljstvo što se kongres održava na Kvarneru. „Kao najveća putnička i turistička organizacija na svijetu, predani smo tome da postavljamo standarde u našoj industriji i vjerujem kako govorim u ime svih kada kažem da se veselim ovom kongresu i upoznavanju ove regije“, rekla je Turkkan.

Organizacija Skål International broji gotovo 13.000 članova diljem svijeta i riječ je o organizaciji koja postavlja trendove u turizmu na globalnoj razini. „Domaćinstvo ove konferencije važan je događaj za razvoj turizma naše regije i vjerujem da ćemo u narednim danima pokazati ono najbolje što Kvarner nudi“, rekla je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, dok je predsjednica Skål kluba Kvarner i Organizacijskog odbora kongresa Tamara Černeka objasnila kako će ovaj događaj u Rijeci i Opatiji okupiti turističku elitu što je izvanredna prilika za promociju Kvarnera na svjetskoj turističkog karti.

Važnost promocije destinacije istaknuo je i predsjednik Skål International Hrvatska Nik Račić objasnivši kako većina sudionika kongresa do sada nikada nisu bili u Hrvatskoj te kako su oduševljeni onime što vide kao i profesionalizmom turističkih djelatnika.

Govoreći o turizmu u Rijeci, riječki gradonačelnik Marko Filipović rekao je kako valja govoriti o turističkog godini, a ne više o turističkoj sezoni. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog kongresa čime su Rijeku sljedećih nekoliko dana stavili u središte svjetskog turizma.

„U proteklom razdoblju puno se ulagalo u razvoj turizma u Rijeci, pritom mislim i na privatne i na javne investicije. Izgradnja hotela Hilton doprinijela je razvoju visokokvalitetnog turizma, a izgradnjom nove marine, vjerujem da će se Rijeka pretvoriti u glavni nautički centar Jadrana, a sve to doprinosi i podizanju kvalitete cijele destinacije. Ovo je prilika da upoznate našu ponudu, našu bogatu gastronomiju i sve ono što Rijeka i regija nude i želim vam da sa sobom ponesete lijepe uspomene iz našega grada i promovirate ga diljem svijeta“, obratio se Filipović nazočnima. Zadovoljstvo mogućnošću da svjetski turistički menadžeri upoznaju ljepote i kvalitetu ove regije iskazao je i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin napomenuvši kako je Opatija kolijevka hrvatskog turizma, dok je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina dodao i važnost proširenja turističkog tržišta. „Imamo izvrsnu klimu, kvalitetnu gastronomiju i enologiju, kulturnu ponudu, pogodna smo destinacija za kongresni turizam. Valja nam raditi na kvaliteti, ne na kvantiteti i vjerujem da će ovaj kongres doprinijeti vidljivosti Hrvatske, Rijeke, Opatije i cijele naše županije u cijelom svijetu“, završio je Komadina.

Uz Skål Klub Kvarner domaćini kongresa su TZ Kvarnera, Primorsko-goranska županija te gradovi i turističke zajednice Rijeke i Opatije. Potporu daju i Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. U organizaciju je uključen i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija sa studentima diplomskog sveučilišnog studija budući je jedan od ciljeva djelovanja Skål International-a privući studente turizma i omogućiti im da kroz praksu steknu potrebne kvalifikacije.

Također, valja spomenuti i kako će po prvi puta Svjetski kongres Skål International-a imati i humanitarnu dimenziju. Kroz obilježavanje svjetske kampanje podizanja svijesti u borbi protiv raka dojke, prikupljat će se donacije za Klube žena liječenih od raka dojke „Novi život“ Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari