DODIJELJENE NAGRADE

RIJEKA Izabrani najljepše uređeni izlozi povodom Dana sv. Vida i Fiumanke!

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem i dodijeljena su priznanja za najljepše uređene izloge u sklopu projekta „Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva“ koji se tradicionalno održava povodom ovogodišnjih Dana sv. Vida i regate Fiumanka.

“Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva” je projekt kojeg Grad Rijeka, putem Upravnog odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte provodi od 2012. godine u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR).

Cilj ovog projekta je omogućiti učenicima ŠPUR-a da svoja praktična znanja uz stručno mentoriranje svojih profesora i uvažavajući sugestije poduzetnika kvalitetno urede uži gradski centar Rijeke.

Projekt obuhvaća aktivnosti poticanja poduzetnika na uređenje izloga poslovnih prostora te uređenja i nagrađivanja najbolje uređenih izloga poslovnih prostora povodom Dana sv. Vida i regate „Fiumanka“.Priznanje za Cvjećarnicu ČičakDodjela priznanja za najuspješnije uređene izloge povodom Dana sv. Vida i regate FiumankaPriznanje za Mani dućan N.I.N.I.Priznanje za Weekend Max MaruPriznanje za Croatia in a boxPriznanje za učenicu Leu Tatai i prof. Ninu Bačić Menser iz ŠPUR-a

Na taj način nastoji se svim sudionicima projekta te svim građanima grada osigurati veće zadovoljstvo tematski uređenijim gradskim prostorima, te se ujedno nastoje promicati kulturno-povijesne vrijednosti grada i unaprjeđenju razvoja urbanog turizma u Rijeci.

Povjerenstvo za odabir najbolje uređenih izloga odabralo je najljepše uređene izloge u dvije kategorije – najljepši izlozi uređeni od strane učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i najljepše uređeni izlozi u vlastitom aranžmanu.

U kategoriji najljepših izloga uređenih od strane učenika na prvom je mjesto Croatia in a box, na drugom mjestu je Weekend Max Mara, dok je na trećem mjestu Mali dućan N.I.N.I.

Što se tiče najljepše uređenih izloga u vlastitom aranžmanu, Povjerenstvo je nagradu za prvo mjesto dodijelilo Cvjećarnici Čičak, na drugom mjestu je Šta da? Happy Hobby shop, dok je treće mjesto pripalo Maloj galeriji Bruketa.

Dodijeli priznanja prisustvovali su gradonačelnik Marko Filipović, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam pri UO za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Dario Dobrilović, viša stručna suradnica za turizam Lorena Šaša te voditelj razvoja proizvoda u TZ grada Rijeke Marko Mikašinović.Croatia in a box – 1. mjesto u ketegoriji izloga uređenih od strane učenika ŠPUR-aWeekend Max Mara – 2. mjesto u ketegoriji izloga uređenih od strane učenika ŠPUR-aMali dućan N.I.N.I – 3. mjesto u ketegoriji izloga uređenih od strane učenika ŠPUR-aCvjećarnica Čičak – 1. mjesto u kategoriji uređenja u vlastitom aranžmanjuŠta da? Happy Hobby Shop – 2. mjesto u kategoriji uređenja u vlastitom aranžmanjuMala Galerija Bruketa – 3. mjesto u kategoriji uređenja u vlastitom aranžmanju

Filipović je čestitao ovogodišnjim dobitnicima rekavši kako je svake godine izbor najljepše uređenih izloga sve teži. „Puno je kreativnosti i entuzijazma uloženo u uređenje zahvaljujući kojem naš grad izgleda ljepše i hvala vam svima na tome. Važna je i suradnja sa Školom za primijenjenu umjetnost tako da čestitam i njima, i učenicima i profesorima što su i ove godine dali svoj doprinos ovom projektu“, rekao je gradonačelnik.

Dobrilović je istaknuo kako suradnja sa Školom za primijenjenu umjetnost za ovom projektu traje već 13 godina te kako je do sada uređeno više od 300 izloga. „Ovaj projekt je samo jedan od načina na koji grad potiče kreativnost kod mladih i vjerujem da će se suradnja nastaviti, a u budućnosti moguće proširiti i na neke druge projekte. Zahvaljujem i poduzetnicima koji svojim izlozima podižu vizualni identitet našeg užeg centra grada“, rekao je Dobrilović, dok se Marko Mikašinović iz Turističke zajednice grada Rijeke nadovezao rekavši kako poduzetnici na ovaj način doprinose cjelokupnoj slici imidža grada što je svakako važno u turističkom aspektu.

Ove je godine u sklopu projekta uređeno 11 poslovnih prostora, a u uređenju su sudjelovali 3.a razred, 4.a i 2.a razred – smjer aranžersko-scenografski dizajn; 2.a razred – Grafički dizajn i 3.b razred – Kiparski dizajn, a mentori na projektu bili su profesori Nives Papandopulo, Nina Bačić Mencer, Marijana Vargić Petrićušić, Jasmina Štefović, Tatjana Masterl.

Povjerenstvo za odabir najbolje uređenih izloga koje su činili Iva Pevalek iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, Marko Mikašinović u ime Turističke zajednice grada Rijeke i Lorena Šaša u ime Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeka, izloge je obišlo 11. lipnja 2024. godine, a kriteriji ocjenjivanja bili su originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda i uporabi dekorativnih elemenata, estetski sklad te tematski ugođaj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari