Rijeka izvrsnim turističkim rezultatom otvorila novu godinu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka i u novoj godini bilježi rast turističkog prometa na području Kvarnera

Izvrstan početak nove godine Riječkom području donio je rast turističkog prometa od 30% te pozicionirao Rijeku, kao destinaciju, na drugo mjesto s udjelom od 19%.

Riječka subregija već na samom početku godine ostvarila je 25,267 noćenja što je pokazatelj kontinuiranog rasta turističkog prometa i izvrsnog početka još jedne turističke godine.

Rijeka u siječnju bilježi rast turističkog prometa od 32% u odnosu na isto razdoblje 2018. s 16.062 noćenja. Broj noćenja stranih turista veći je za 20%, broj noćenja domaćih turista za 53%, a prosječni boravak turista je 3 dana.

Na području grada Rijeke najviše noćenja ostvarili su državljani Italije, a u siječnju je zabilježen i velik broj turista iz SAD-a, njih 1.312. Gotovo 30% u ukupno ostvarenim noćenjima ostvaruju turisti iz dobne skupine od 19 do 30 godina, a odmah nakon njih slijede turisti iz dobne skupine od 31 do 40 godina.

Privatan smještaj i dalje je vodeći u kategoriji smještaja, na koji otpada 39,48%, zatim slijede hoteli te ostali objekti u nekomercijalnom smještaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari