SVIJETLI TURISTIČKI TONOVI

Rijeka na početku 2022. godine bilježi ohrabrujuće turističke rezultate

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na samom startu 2022. godine grad Rijeka bilježi ohrabrujuće turističke rezultate. Naime, sukladno informacijama iz sustava e-Visitor tijekom siječnja 2022. godine na području grada Rijeke bilo je 5.548 dolazaka što predstavlja povećanje od 4% u odnosu na rekordnu 2019. godinu te 163% više u odnosu na 2021. godinu. U isto vrijeme broj noćenja povećao se za 17% u odnosu na 2019. godinu te 128% u odnosu na 2021. godinu.

Kratkim pogledom na te podatke, ukoliko uzimamo 2019. godinu kao relevantnu godinu za usporedbu, razvidno je da su gosti koji su boravili u Rijeci boravili duže u smještajnim kapacitetima na području grada s naglaskom na strane turiste koji su na teritoriju Rijeke u prosjeku boravili 4,3 dana što je značajno povećanje u odnosu na prosjek. Najviše noćenja ostvareno je u privatnom smještaju na koji otpada 45% noćenja, dok su hoteli učestvovali u prometu s 38%.

Sukladno tim ohrabrujućim podacima vezanim za privatni smještaj potrebno je svakako navesti da je Rijeka u siječnju imala 3. rezultat u Hrvatskoj po noćenjima u tom tipu smještaja. Isto tako po ukupnom broju turista u siječnju Rijeka se pozicionirala kao šesta destinacija u Hrvatskoj s prometom od gotovo 19.000 noćenja što je izuzetan rezultat. U tom svjetlu potrebno je naglasiti da je Rijeka zauzela i 10. mjesto prema hotelskom turističkom prometu.

VIDEO DANA:

Vjerujemo da je takvom razvoju situacije pridonijela i akcija Winter passa kojom TZGR „nagrađuje“ sve goste grada Rijeke koji se odluče za boravak u trajanju od 2 ili više noći besplatnim ulazima u muzeje na teritoriju grada Rijeke te u Astronomski centar i bazene Kantrida.

Posebno veseli činjenica da su talijanski turisti s 1.513 noćenja zasjeli na vrh liste stranih turista po broju noćenja što daje naslutiti da će 2022. godina biti godina povratka turista s našeg tradicionalno vjernog tržišta Italije.

Navedeni podaci posebno vesele u situaciji kada su otkazana sva karnevalska događanja prije same povorke koja su u naš grada znala dovesti značajan broj turista iz Hrvatske i inozemstva. To svakako pokazuje da Rijeka postaje zanimljiva turistima i u zimskim mjesecima što izuzetno veseli u ovim, za turizam, vrlo teškim vremenima. Ovako dobri turistički podaci grada Rijeke nadovezuju se na uspješne brojke svih regija PGŽ koje također bilježe dobre brojke i povećanja u dolascima i noćenjima u siječnju 2022. u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Ovakav turistički rezultat daje nam za pravo vjerovati da će, ukoliko se epidemiološka situacije ne pogorša, turistička 2022. godina za Rijeku biti svijetla čemu se izuzetno veselimo, kao i povratku na „staro normalno“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari