IZUZETAN TURISTIČKI REZULTAT

Rijeka nadmašila turistički promet iz 2019.

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Sukladno svim najavama i praćenju rezultata turističkih dolazaka i noćenja u Rijeci tijekom 2022. godine ostvarila su se predviđanja o rušenju turističkih rekorda postavljenih 2019. godine. Naime, s danom 17.09.2022. godine broj noćenja u smještajnim objektima na području grada Rijeke nadmašio je cjelokupni turistički promet iz 2019. godine bilježeći 467.727 noćenja.

Taj izuzetan turistički rezultat nastao je uspješnim sinergijskim radom svih subjekata koji su svoj rad usmjerili ka poboljšanju turističkog proizvoda grada Rijeke. Kontinuirano poboljšanje kvalitete i broja smještajnih jedinica, rad za promociji destinacije, pružanje dodatnih usluga svim posjetiteljima i sinergijsko djelovanje svih subjekata poduprtih izuzetno lijepim vremenom doveli su Rijeku do ovakvih rezultata.

S obzirom da je pred nama još tri i pol mjeseca do kraja godine, a tek nam predstoje događanja poput sajmova, konferencija, kulturnih i adventskih događanja, Rijeka će postaviti nove rekorde na razinama kojima će se stremiti u 2023. godini. Ovakav rezultat jasan je putokaz da turistički djelatnici rade kvalitetan posao i da, uz uvijek moguća poboljšanja, Rijeka uspješno plovi u uzburkanom moru turističkih kretanja koja su pod stalnom prijetnjom ekonomske krize, pandemijskih i ratnih zbivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari