PRIDRUŽITE SE

‘Rijeka Outdoor Weekend’ donosi dvostruki program – planinarenje u subotu, nordijsko hodanje u nedjelju!

Aktivnost je to koja će se održavati tijekom sezone jesen/zima, a već prva nedjelja je dokazala da je interes za ovu aktivnost u Rijeci velik

Prošla nedjelja označila je početak programa nordijskog hodanja “Rijeka Outdoor” kojeg Turistička zajednica Grada Rijeke organizira u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo. Aktivnost je to koja će se održavati tijekom sezone jesen/zima, a već prva nedjelja je dokazala da je interes za ovu aktivnost u Rijeci velik te da su organizatori ovim programom pogodili “u sridu”.

Prošle se nedjelje nordijski hodalo stazom “Industrijska Rijeka”, a ovaj će vikend obilježiti dvostruki program, jer je subota rezervirana za planinarenje dok će u nedjelju na svoje doći nordijski hodači. No, krenimo redom…

U subotu lagana planinarska ruta

U subotu, 21. listopada u 10 sati, u suorganziaciji TZGR i PD Kamenjak na izlet će planinari i to na ruti Kampus – Rebar – sv. Ana, laganoj planinarskoj ruti, u trajanju pohoda oko 4 sata.

Uz stručne vodiče svi zainteresirani okupit će se u 10 sati u parku Filozofskog fakulteta na ulazu u studentski Kampus na Trsatu te potom krenuti do Orehovice, pa Putom mlikarice prema Grobniku te na brdo Rebar.

Nakon uživanja u pogledu, kolona će krenuti natrag prema Trsatu i povratak se planira oko 14 sati. Svi željni ovakve vrste aktivnosti mogu se prijaviti u tajništvo Društva do 21. listopada te time potvrditi svoje sudjelovanje, za koje će im trebati udobna odjeća, čvrsta obuća, voda te zalogajčići.

Nordijski hodači zasigurno očekuju nedjelju

Nordijski hodači zasigurno očekuju nedjelju, koju im pripremaju TZGR, KŠR Gorovo i Nordic Walking Team Opatija. Nakon hodanja “Industrijskom Rijekom”, u nedjelju 22. listopada, s početkom u 9:00 sati, i to okupivši se na Biviju (okretište autobusa) sudionici će krenuti “Stazom lovora i mora” na potezu: Bivio – Lungomare – Preluk – Bivio – Staza lovora – Bivio (stanica).

Ovu laganu stazu dužine 8 km predviđa se proći za cca 2, 15 sati hoda.

Organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – na Biviju, a program je namijenjen osobama svih starosnih dobi, sukladno osobnim afinitetima i mogućnostima.

Ovaj vikend će svakako obilježiti “Rijeka Outdoor” program, treba samo imati dobru volju, a organizatori brinu za ostalo. “Vidimo se na još jednom programu kojim brinemo o svom zdravlju”, poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari