VATROGASCIMA PUNE RUKE POSLA

Video | Rijeka ‘preživjela’ još jednu rekordno kišnu noć! Pale su velike količine oborina, poplavljene su ceste. Pod vodom i šetnica u Opatiji

Velika kiša pala je tijekom utorka na riječkom području ali i u noći s utorka na srijedu. Poplavila je sinoć podrume kuća i poslovne prostore, a promet se odvijao otežano uz povremene zastoje. Na terenu je interveniralo pet vatrogasnih ekipa. Najviše je stradao zapadni dio grada.

Prema podacima RiMeteo, u utorak do 21:10 sati palo je gotovo 150 mm kiše lokalno, a kiša pojačava, uz grmljavinu.

“Poplavilo je podvožnjak 3. maja gdje smo odštopavali šahte, nešto automobila je stalo. To se rješava koliko se može. Zapadni dio grada je najviše pogođen. Na Zametu je bilo nekoliko intervencija, Rujevica, po gradu, Dječja kuća, Kantrida. Velikih šteta zasad nema. Sigurno da će se šteta zbrajati nešto kasnije. Ekipa je krenula u Zamet gdje je jedan podrum ugrožen”, rekao je Vedran Butorac, voditelj smjene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rijeka za HRT.

Na društvenim mrežama kruže snimke poplavljenih ulica, a ljudi su javljali da je najgore u centru grada.

U Opatiji, more je poplavilo poznatu šetnicu.

Čitatelji RTL Danas.hr su poslali snimku iz Vukovarske ulice na kojoj se vidi kako je voda potpuno prekrila ulicu, a automobili se jedva probijaju kroz bujicu. Cesta podsjeća na potok.

Prema podacima s mjerne postaje Rimetea na području Pehlina, u sat vremena palo je 60 litara kiše, javlja RTL Danas.hr.. Više u video prilogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari