LIJEPE NAGRADE

RIJEKA Produljen nagradni natječaj za najbolju kratku priču – FEKP19

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) obavještavaju djecu i mlade do 19 godina starosti, kako je produljen nagradni natječaj za kratku priču – FEKP19, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Natječaj je produljen do 10. rujna 2020.g. u ponoć.

Tema ovogodišnjeg FEKP19 natječaja su “Vizije budućnosti”, a cilj je prikupiti misli, snove, nadanja i fantazije djece i mladih, u formi kratkih priča, neodređenih žanrom.
Od mladih autora se želi doznati, primjerice, kako po njima izgleda budućnost i što nam ta budućnost poručuje ili pak kako u budućnost izgleda njihov život, kvart ili ulica, odnosi s prijateljima, ljubav i rad, svijet u cjelini. Žive li u harmoniji s prirodom i jedni s drugima ili ih muče krize i ratovi? Tko su heroji, a tko novi anti-heroji?

Na natječaj se mogu prijaviti spisateljice i pisci koji pišu na BHS-u (jezicima regije) i to s prethodno neobjavljenim pričama, s time da svaki autor može prijaviti najviše tri priče.
Priče trebaju biti napisane na računalu, a šalju se isključivo na e-mail adresu contest@europeanshortstory.org, uz obaveznu naznaku – za FEKP19.
Svi uvjeti natječaja objavljeni su naweb stranici rijeka2020.eu.

Deset priča koje ulaze u uži izbor za nagrade bit će objavljene u nedjelju, 27. rujna 2020.g. na web stranici Festivala europske kratke priče, a nagradu će osvojiti tri najbolje priče, koje će se u sklopu festivala pročitati u utorak, 6. listopada 2020.g. u Rijeci te objaviti na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka.

Nagrađenim autorima osiguran je dolazak u Rijeku, na svečano proglašenje najboljih priča, a očekuju ih i bogati poklon paketi iznenađenja Europske prijestolnice kulture.

Priče ocjenjuje stručni žiri, u sastavu: pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić, profesorica Helena de Karina, novinar i pisac Srđan Sandić te pjesnikinja Monika Herceg.

Festival europske kratke priče jedno je od središnjih književnih događanja u Hrvatskoj, koje će se u Rijeci i Zagrebu održavati od 4. do 9. listopada 2020.g.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari