ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA

Video | Rijeka prva u Hrvatskoj uvodi zdravstveni odgoj u škole! Cilj je djecu i mlade pripremiti za zdrav i sretan život

Program je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole

Rijeka prva u Hrvatskoj uvodi zdravstveni odgoj u škole. Cilj je djecu i mlade pripremiti za zdrav, zadovoljan i sretan život, a javno predstavljanje kurikuluma bit će u listopadu.

“Nama je jako važan zdravstveni odgoj i obrazovanje. Upravo zato što se pokazala potreba, jer Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je zdrava osoba ne samo ona kada govorimo o izostanku bolesti nego ona koja ima jedan uravnotežen život i emocionalno, mentalno i fizički.”, rekla je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan za Kanal Ri.

Program je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Predstavljanjem kurikuluma završit će se prva faza pripreme uvođenja Zdravstvenog odgoja i obrazovanja u riječke škole dok će se sljedeća faza privesti kraju s početkom iduće godine a riječ je o izradi priručnika namijenjenog učenicima.

“Sljedeće školske godine bi krenuli s pilot projektom u nekoliko naših škola. Slijedi evaluacija programa što uvijek radimo kako bi imali prave pokazatelje što treba mijenjati, što treba zadržati… Onda bi krenuli s primjenom u 2025./26. u svim školama čiji smo osnivači”, dodala je Sandra Krpan.

Zdravstveni odgoj i obrazovanje osmišljeno je kao izvannastavna aktivnost koju bi učenici slušali 2 sata tjedno po uzoru na Građanski odgoj i obrazovanje kojeg je također Grad Rijeka prvi uvrstio u školske programe škola kojima je osnivač, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari