RIJEKA SE PROBUDILA U BIJELOM! Grad i prigrad danas ujutro potpuno prekriveni snježnim pokrivačem!

Gornji Zamet (foto: Kristijan Bajčić)

Čini se da su jučerašnja susnježica i malo snijega u prigradu i mjestima riječkog prstena bili samo nagovještaj onoga što nas čeka danas: Rijeka i prigrad danas su se probudili pod snježnim pokrivačem!

snijeg drenova
Drenova

Snijeg pada cijeloga jutra, u prigradu ga ima toliko da bi mogao izazvati i zastoje u prometu, no kako javljaju iz dežurnih službi stanje u prometu zasad je pod kontrolom, i zimska služba je na nogama.

Kukuljanovo (Vladimir Vraneković)
Kukuljanovo (Vladimir Vraneković)

Nakon snježnog vikenda tijekom kojeg su pahulje zabijelile Hrvatsku, stiglo nam je vrlo hladno jutro. Tako se Lijepa naša probudila u debelom minusu, a najhladnije je bilo u Đakovu i na Sljemenu gdje je u 7 sati izmjereno -12 stupnjeva Celzijevih.

Matulji (Davorka Vidić)
Matulji (Davorka Vidić)

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno oblačno uz povremene oborine, prijepodne u zapadnim predjelima, a od sredine dana gotovo u čitavoj zemlji, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Čavle (Anđelo Švast)
Čavle (Anđelo Švast)

Na kopnu snijeg, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije moguća je kratkotrajna kiša koja se smrzava na tlu. Na Jadranu većinom kiša, a na sjevernom dijelu moguć i obilniji snijeg.

Kukuljanovo (Nikola Jovetić)
Kukuljanovo (Nikola Jovetić)

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu će ujutro zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, popodne na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -6 do -1,na Jadranu od 6 do 12 stupnjeva Celzijevih.

Viškovo (Aida Terzić)
Viškovo (Aida Terzić)

Zbog snijega vozi se otežano u većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Kastav (Ivana Liverić Jedriško)
Kastav (Ivana Liverić Jedriško)

U priobalju mjestimice puše jaka bura. U dijelu Dalmacije i Istre kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše. Vožnja u koloni i zastoji mogući su na dionicama na kojima prolaze vozila zimske službe (ralice u baterijama) pa vozače molimo za strpljenje, savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle , dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari